Terviseliikumise sarjas osales kokku umbes 350 inimest, nii mehi kui naisi.

Euroopa Liidu Sotsiaalfond toetas projekti 14 173 euroga, Saku Vallavalitsuse omaosalus oli 365 eurot. Projekti partneriks oli Kiili Vallavalitsus, kes korraldas oma valla elanikele sportmänge ja võistlusi ning kaasfinantseeris projekti 383 euroga.

a_el_esf.jpg

TÄNU ABILISTELE

Eda Esperk, Anneli Kana, Risto Lall, Ave-Maria Ban, Arvo Pärniste ja Andra Perv - teie kaasabil sai projekt „Teadlikult tervislikud valikud" koostatud ja teoks, suur aitäh!

Annely-Thea Häggblom, Tiiu Velleste, Margus Hein, Maire Metsalu, Karme Petrutis, Eve Lutter, Priit Jõe, Pille Jandak, Anu Altmets, Peeter Leidmaa, Eve Annuk, Paavo Nael, Rein Seljuskin, Malle Kõbu, Margit Laansalu, Mall Petersen oma meeskonnaga - tänan, et aitasite projekti õnnestumisele kaasa!

OSALEJAD ARVAVAD

Merlin Kaselaan (osales enamikul projekti üritustest)

Kust said projekti kohta esmakordselt infot? Lasteaia teadetetahvlil oli ühisvõimlemise kuulutus. Otsustasin minna. Arvasin, et on palju rahvast, kuid tegelikult ei olnud.

Miks otsustasid osaleda? Rääkisin sellest projektist töökaaslastele. Kuna meil on hea seltskond ja meeldib kõiksugu asju koos teha, siis otsustasimegi osaleda. 

Mida osalemine Sulle andis? Võimaluse olla sõpradega koos, liikuda värskes õhus, hea tuju.

Tänassilma kepikõnnipäeval anti tormihoiatus, oli raju. Miks osalesid? Koleda ilmaga ei lähekski õue. Kuid teistega koos tahtsin minna. Oli tore!

Kas järgmisel korral ka sellises projektis osaleksid? Hea, kui keegi midagi organiseerib! Muidugi osalen ka järgmistel kordadel ja teistel samalaadsetel valla üritustel. 

Mis oleks võinud projektis täiendavalt olla? Rattaga sõitmine.

On Sul ettepanekuid? Kuulutuste tahvlitel võiks olla rohkem reklaami. 

*
Sale Mantsik (osales kõikidel üritusel ja võitis eriauhinna, Saku Valla Spordikeskuse kinkekaardi - 10 korda vesiaeroobikat.)

Kust said projekti kohta esmakordselt infot? Lugesin Saku Sõnumitest, Saku Vallaraamatukogust sain flaieri.

Miks otsustasid osaleda? Tundsin, et on ahvatlev ja hea väljakutse. Flaieril oli toimuvatest üritustest hea ülevaade - kogu programm koos toimumisaegade ja kirjeldusega. Juba flaier tõmbas osalema - oli värviline ja ülevaatlik.

Mida osalemine Sulle andis? Väga palju uusi tutvusi, uusi oskusi ja teadmisi. Projekti läbiviijad olid väga sõbralikud ning juhendajad olid asjatundjad. Sain parema ülevaate valla teistest piirkondadest - kohalikud inimesed tutvustasid külasid.

Tänassilma kepikõnnipäeval anti tormihoiatus, oli raju. Miks osalesid? Käisin tormise ilmaga Tänassilma üritusel. Osales umbes 20 inimest. Rada me lühemaks ei teinud ja väga tore oli - kollektiivne minek. Ei ole halba ilma, on valed riided! Spordipisiku sain juba eelmiste kordadega, sellist mõtet küll ei olnud, et ei lähe.

Kas järgmisel korral ka sellises projektis osaleksid? Osaleksin kindlasti. Olen teinud teadmatusest väga palju vigu. Oma ala profid andsid häid nõuandeid, retsepte, õpetasid sportima ja tutvustasid Saku matkaradu. Toitumisalased loengud olid väga head. Nüüd läbin neid radu, mida projekti käigus tutvustati, iseseisvalt.

Mis oleks võinud projektis täiendavalt olla? Lisada võiks jalgrattamatka, võiks ka joosta. 

On Sul ettepanekuid? Niisuguste projektidega võiks jätkata. Võiks luua seltsingu või mittetulundusühingu, kes sedalaadi tegevusi 2012. aastal korraldaks. Kui ei ole Euroopa Liidu fondi rahasid, võiks igaüks osaluse eest ise tasuda. Üksi on igav, mitmekesi oleks lõbusam.

*
Maarja Vernik (osaleja, kel oli õnne - võitis peaauhinna)

Kust said projekti kohta esmakordselt infot? Lugesin ühisvõimlemise kohta Saku Sõnumitest.

Miks otsustasid osaleda? Ma olen ka eelnevalt sellistel üritustel osalenud ja pean tervisespordiga tegelemist oluliseks. Üheskoos on tore.

Mida osalemine Sulle andis? Tervisespordiga tuleb pidevalt tegeleda - järjepidevus on tähtis. Kepikõnni õige tehnika sai selgeks, toitumisloengud olid väga kasulikud. Oli nii tore seltskond, et vihmgi ei seganud.

Kas järgmisel korral ka sellises projektis osaleksid? Kindlasti, loomulikult.

Mis oleks võinud projektis täiendavalt olla? Kõik oli hästi.

On Sul ettepanekuid? Tervisespordiüritustel võiks osaleda rohkem inimesi - tervis on ju meie endi kätes. Vanus ei loe, tuleb liikuda. Ja leida sobiv ala, millega järjepidevalt tegeleda.