„TeatReaalne puhkus" saigi selleks jätkuprojektiks ning oli suunatud eelkõige Nissi ja Kernu valla näiteringi lastele, tunnustamaks nende järjepidevust ning täiendamaks teadmisi teatriga seotud valdkondades, milleks tavapärases huviringis puudub ajaline ja rahaline ressurss. Kui juba raha peale jutt läks, siis selleaastase draamalaagri toetus tuli LEADER programmi raames.

Koolituslaager toimus seekord Tooraku turismitalus Läänemaal 1.-5. augustini 2011. aastal. Kohti sai plaanitud 20-le, millest napilt üle poole eelpool mainitud huviringide lapsed. Vabanenud kohtadele pääsesid kõik soovijad ning viimase minuti äraütlejate kiuste õnnestus täita 19 laagrikohta. Transport kohapeale ja tagasi oli korraldajate poolt, toitlustamine Tooraku turismitalult.

Programmi mahtus iga päev tubli annus draamaõpet, muuhulgas kõnetehnika, eneseväljendus, impro-näidendid, samuti erinevate õpitubade ühendamine ning lõpunäidend. Astrid Nõlvak, kes on laiemalt tuntud kui Hiiu Folgi korraldaja, viis 2. augustil läbi pärimusmuusika õpitoa, mille sisuks ühislaulmine ja regilaulu õpetus ning folklooriõpetuse osana laulumängutund. Lõpetuseks toimus tema poolt ka väike kontsert. Kolmandal koolituspäeval õppisid noored Mare Bachmani käe all, kuidas sünnib üks tõsine teatrigrimm, ning et õigeks ajaks valmis jõuda, alustati juba sama päeva õhtul butafoor Grete Saluste juhendamisel maski tegemist. Maskitegu jätkus 4. augustil ning juba samal õhtul esineti kohalikule publikule lühinäidendiga. Lisaks paranenud esinemisoskusele, vürtsitas näidendit noorte isetehtud grimm, maskid ning folkloorisugemetega loitsulaul. Viimane päev möödus peamiselt kordamise ja lõõgastumise tähe all. Tagantjärele tihedale programmile mõeldes paneb imestama, kuidas jõuti veel mitmel korral mereranda ning kust võtsid noored jaksu igal õhtul saunamõnusid nautida?!

Aitäh rahastajale, Kajale ning teistele suurepärastele juhendajatele, kasvatajatele Santale ja Signele, Tooraku turismitalu perenaisele pr Merike Kalvikule ning loomulikult kõigile osalenutele. Kohtumiseni uutes projektides!