Volikogu poolt kinnitatud tänavune remondikava võimaldab teostada nii kruusakattega teede korrastamist, kõvakatte rajamist kui ka teede pindamist.

Tänavuses vallaeelarves on teede korrashoiuks planeeritud kokku 228 500 eurot, millele lisandub 60 000 eurot investeeringuteks (uue kõvakatte rajamiseks). Planeeritud rahast kulub 100 000 remondiks, 70 000 suviseks hoolduseks, 50 000 talviseks hoolduseks ning 8500 eurot bussipeatuste korrashoiuks jm teedega seonduvaks. Tänavune eelarvemaht on remondi osas mullusest 15 000 võrra ning suvise hoolduse osas samuti 15 000 euro võrra suurem, talvise hoolduse osas aga 47 tuh euro võrra väiksem.

Kruusakattega teid on vallas kõige enam, seetõttu on remondimaht nende osas suurim. Teekatete uuendamist on tänavu kavandatud ligi 20 kruusakattega teelõigu osas, kokku ligi 10 km ulatuses.

Lisaks rajatakse kuivenduskraave 1,16 km ning teostatakse teepervede koorimist 1,6 km ulatuses. Kruusateedele panustatakse käesoleval aastal kokku 89,9 tuh eurot (mullu 58 tuh). Ulatuslikumad tööd on kavas Kabina väikekohas „Kajakas", Ringraja teel, Lalli teel, Lemmato teel.

Teekatte pindamist või katmist freesitud asfaldiga tehakse tänavu Veibrimetsa teel ja Parve teel, kokku 0,46 km ulatuses.

Tolmutõrjet kloriidiga on juba alustatud. Mullu tehti seda 19 teelõigul kokku 8,9 km ulatuses, tänavu 22 teelõigul ligi 11 km ulatuses.

Kõvakatete rajamise osas otsustatakse konkreetsed objektid lähiajal. Remondikava koostamisele eelnes tavapärane teede olukorra hindamine vastava komisjoni poolt, mille koosseisu kuuluvad teehooldusfirma, vallavalitsuse ning volikogu esindajad.

Remonditavate lõikude osas valiku tegemisel võetakse lisaks iga konkreetse tee seisundile arvesse ka kasutamise intensiivsust. Võimaluste piires arvestatakse ka elanikelt laekunud sooviavaldusi.