Tiigid on kas looduslikud või iluaia osana loodud tehislikud ehitised. Kõige lihtsam variant on osta ehituspoest kindla kujuga plastikust tehistiik, kaevata selle tarvis õige kuju ja sügavusega auk, viimistleda servad ja istutada tiigi servale taimed. Tuleb arvestada, et mida väiksem on aed, seda lihtsama kujuga olgu veesilm.

Loomingulisem on tiik rajada vastavalt enda valitud kujule ja suurusele. Selleks kaetakse tulevase veesilma süvendi põhi peene liivaga, milles ei tohi olla kive. Liivakihile asetatakse basseinipõhja materjalina tiigikile ehk geomembraan. See on jäik 1 mm paksune plastikkile. Kuigi kile on vastupidav, tuleb tiigi rajamisel siiski olla ettevaatlik teravate ja nurgeliste esemete kasutamisega.

Kile kaetakse hiljem peenkruusa ja osaliselt ka dekoratiivsete kividega. Veetaimede tarvis jäetakse tiiki nn pesad, mis täidetakse sobiva mulla ja kaldataimede istutamisega. Lõpptulemus peab olema veatult viimistletud, selleks korrastatakse tiigi servad nii, et kilet ei ole kusagilt näha.

Loe edasi Oma Kodu suvenumbrist.