15. märtsist algas talgu­te kirjapanek, talgulisi kut­sutakse registreeruma 11. aprillist, sest selleks ajaks on suur osa talguid juba kir­jas. Huvilised saavad end aga talguveebis registree­rida ka varem, kui leiavad endale sobiva talgukoha.

Selle aasta eripära:

Tänavune põhisõnum on puudutada sügavamaid väärtusi ja esile tuua as­jaolu, et talgud on olnud loomulik osa eestlaste elu­laadist. Seepärast toob täna­vune tunnuslause välja neid elulisi väärtusi, mida inime­sed on talgutelt leidnud.

Tule talgutele, leiad...

elurõõmu, armastuse, kodutunde, sõbra, naabri, töö, iseenda /.../

Üheks tänavuseks uuenduseks on talgulu­gude kogumine koostöös Eesti Rahva Muuseumi­ga. Talgulugude kogumi­se veebiretkele oodatakse osalema kõiki, sh koole - õpilased võiksid koguda talgulugusid vanematelt ja vanavanematelt.

Esimesed aktiivsed tal­gujuhid Viljandi maakonnas on juba oma talgud ülesse pannud: Uusna küla korda, Karksi EELK Peetri kogu­duse pastoraadi ümbrus, Õhne jõe puhastustalgud Suislepas, Sudiste keskasu­la korrastamine, Moori küla keskus ilusaks, Tuhalaane külatalgud, Tääksi küla korda, Karuskose Soomaa.

Tänavust talgupäeva korraldavad Eestimaa Loo­duse Fond, Eesti Külalii­kumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Va­batahtliku Tegevuse Aren­duskeskus, Vabaühenduste Liit EMSL. Projekti rahas­tab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Loe kõigest lähemalt Teeme Ära kodulehelt www.teemeara.ee

Ootame kõige erineva­maid talguid ja rohket osa­võttu, et teha ka sel kevadel midagi ühiselt ära!

Helen Visnapuu

Teeme Ära talgupäeva Viljandimaa

koordinaator

Viljandimaa Vabatahtli­ke Keskus

tel. 5373 0100