Oisu Perekodu, juriidilise nimega MTÜ Lõuna-Järvamaa Lasteabiühing, asutasid kolm riikliku järelevalve poolt tunnustatud lastekodutöötajat. Oisus elab pere alates selle aasta augustikuust. Uue kodu sisustamisel on oma tegevuse ja annetustega aidanud paljud koostööpartnerid ja heategijad, Türi vald on kohandanud ruumid sobivateks ja kinkinud perele suure televiisori.

Probleemiks on ühine transport

Türi valla suurima pere mureks on ühise transpordivahendi puudumine. Paarikaupa on võimalik liikuda ühistranspordiga või heal juhul Perekodu töötaja autoga, aga kogu perega Türile ujuma, Tartusse kinno või Tallinnasse loomaaeda minna ei ole võimalik. Perekodu juhataja Helle Jago sõnul on head inimesed pakkunud Tallinnasse kontserdile minekuks isegi kogu perele tasuta pileteid, aga sellist reisi pole oma sõiduki puudumisel lihtsalt võimalik ette võtta ja bussi rentimiseks vahendeid ei jätku.

Perekodu vajaks „pereautot“

Juhataja Helle koos perekodu töötajatega on arutanud, et laste vajadustele vastaks kuni üheksakohaline diiselmootoriga minibuss, mis võib olla küll kasutatud, aga tehniliselt heas korras. Selliste kasutatud sõidukite hinnad algavad hinnanguliselt 100 000 kroonist, uute sõidukite hinnad on aga kordades kallimad. Sõiduki soetamiseks oleks vaja koguda piisavalt raha, aga samas otsida ja leida üks hea inimene-automüüja, kes on nõus ülla eesmärgi nimel müüma Perekodule minibussi märkimisväärselt soodsama hinnaga.

Lapsed on oma unistuste bussid joonistanud ka paberile, Türi Rahvaleht avaldab need käesolevas ja ka järgmises lehes. Pilte on võimalik vaadata ka Türi Konsumi seinale ülespandud näitusel.

Oma heateo saab teha igaüks

Selleks, et minibussi „fondi“ raha koguda, saab igaüks vastavalt oma soovile ja võimalusele teha sihtotstarbelise annetuse perekodu pangakontole, külastada detsembris Türi vallas korraldatavaid kontserte, kus pileti asemel saab kohapeal teha annetuse või osaleda detsembrikuus osta.ee korraldataval heategevuslikul veebioksjonil, mille käigus müüakse antiikne kontsertklaver.

Inimeste ja ettevõtete annetused

Alates 29. oktoobrist on nii ettevõtjatel kui ka eraisikutel võimalik annetada raha sihtotstarbeliselt minibussi soetamiseks Lõuna-Järvamaa Lasteabiühingu pangakontole 10220115011013 SEB pangas. Annetuse tegemisel märkige selgituseks “Annetus minibussi fondi”. Annetusi kogutakse seni, kuni vajalik rahasumma koos ja minibuss peresse soetatud. Kõikide heade annetajate nimed avaldatakse tänutäheks Türi Rahvalehes, annetatud summasid märkimata. Juhul kui annetaja ei soovi oma nime avaldamist, siis andke sellest teada mailiaadressile oisukodu@tyri.ee.

Kontserdid Türi vallas

Detsembrikuus toimub Türi valla erinevates paikades kokku viis kontserti, kuhu pääseb pileti ostmise asemel kohapeal annetust tehes. Kontsert saab olema poolteist tundi pikk, igal kontserdil esinevad Türi valla artistid ja kontserdi lõpetab külalisesineja. Türi Kultuurimaja suurel jõulukontserdil astuvad üles ainult Türi valla esinejad. Kontserdil tehtava annetuse suuruse üle otsustab iga annetaja ise ja nagu Türi kirikuõpetaja Teet Hanschmidt on öelnud, siis “Kui te ei oska annetuse suuruse üle otsustada, siis annetage vastavalt oma võimalusele ja südametunnistusele“.

Veebioksjon osta.ee keskkonnas

Detsembris viib Eesti suurim oksjoniportaal osta.ee Oisu Perekodu heategevuskampaania ühe koostööpartnerina läbi oksjoni, mille käigus müüakse antiikne kontsertklaver „Rheinberg“. Väärikas ja hästi säilinud muusikariist on võimalik seada mängukorda või vastavalt ostja äranägemisele kasutada lihtsalt ruumikujundusliku elemendina. Klaverit on võimalik näha Oisu Rahvamaja fuajees ja kodulehel www.tyri.ee/oisukodu. Oksjoni tulud kantakse Lõuna-Järvamaa Lateabiühingu pangakontole.

Suured unistused täituvad ainult heas koostöös

Sedavõrd suurt eesmärki, kui bussi ostmine Oisu Perekodule, on võimalik saavutada ainult paljude annetajate, ettevõtete ja Türi kogukonna aktiivsete liikmete koostöö tulemusena. Mitmed ettevõtted Türi vallast ja mujalt on heategevuskampaanias osalemas mitte ainult rahalise toetuse, vaid ka omapoolse tegevusega. Nii kujundab kõik graafilised materjalid OÜ Saara Kirjastus, plakatid ja „lendlehed“ trükib OÜ KÜ Kujundus, fototööd on teinud René Viljat, tänavareklaami valmistab OÜ Euroweb, fotonäituse materjalid on teinud OÜ Kuma foto, näituse korraldab Järva Tarbijate Ühistu (Türi Konsum), oksjonil müügile mineva klaveri on Oisu Perekodule annetanud MTÜ Toidukultuuri eest (Grillfest), oksjonit reklaamib lisaks osta.ee keskkonnale oma erinevates sõsarportaalides ka Consolidated Auctions OÜ, oksjoni müügiobjektiks oleva klaveri promomiseks Eestis ja välismaal loodame teha koostööd Türi Rotary klubiga. Ettevõtja Jaanus Šadeiko on bussi soetamisel lubanud kaaluda võimalust toetada laste transporti igakuise diiselkütusega. Autotuba OÜ on valmis teostama bussi korralise hoolduse ja Kristjan Männa korraldama bussi kleepimise rõõmsa türipärase kujundusega. Lisaks leiavad oma tihedast aastalõpu esinemiste graafikust aega kontsertidel esinemiseks armastatud artistid Marju Länik, Uku Suviste, Mati Palm, Voldemar Kuslap ja Boris Lehtlaan.

Oisu Perekodu on tänulik iga annetuse, toetuse ja koostöö eest, mis aitab laste unistust teoks teha!