Tiiu Mägi: "Oleme oma KutiMuti Stuudio noortega ise samuti üle kümne aasta osalenud nii Jõgeval, Saaremaal, Varstus, Kolgas kui nn riigifestivalidel. On olnud fantastilisi ja noortele arenguks väga vajalikke festivalikogemusi, aga mõnelt festivalilt on tulnud lahkuda ka kahetiste tunnetega. Seetõttu tekkiski tahtmine organiseerida selline festival, kus trupid omavahel auhinnaliste kohtade pärast ei võistle; kus iga osaleja tunneks igal sammul, et ta on oodatud ja festival on tema jaoks korraldatud;  kus erinevaist paigust saabunud osalejad segunevad ja sõbrunevad ühistöödes.
Ma ei soovi Teenifesti külalistele seika, kus vastuvõtu naeratuse kustudes lõpeb ka korraldaja huvi ja toetus osalejatele. Ei soovi, et pead oma trupiga nõutu näoga jääma seisma esinemissaali ukse taha, sest "korraldav trupp ei saa kahjuks külalisi enne esinemist lava proovima lasta, kuna neil endil on vaja seal harjutada"; kui helitehnik on läinud just sinu trupi esinemise ajal lõunapausile ja juhuslik asendaja ei taipa tehnikast midagi; kui kohapealne sinu trupile määratud kontaktisik lahkub peale enda tutvustamist vanaema juubelile unustades sinu tellitud rekvisiidid... siis saad aru, et ega sellisel festivalil osalejad korraldajatele tegelikult ikka väga korda ei lähegi.
Võib-olla on see tingitud sellest, et tahetakse ilmtingimata hästi palju rahvast kokku saada. Seetõttu oleme püüdnud oma Teenifesti korraldada eelkõige sellise osavõtjate arvuga, et igale osalejale jaguks tähelepanu, et iga festivalil osaleja saaks tunda rõõmu esinemisest ja positiivsest koosõppimisest. "

XII Teenifestil käinute tagasiside:   

Jonna Kubu
Kolga Kohal-Olijad:
Tahaksin kõigepealt tänada imelise kolme päeva eest! Meil oli väga vahva ja huvitav. Õppisime õpitubades palju juurde. Kindlasti tuleme me veel, sest see on lihtsalt võrratu, millist festivali on korraldatud juba nii pikka aega! Tahaks tänada korraldusmeeskonda, kes aitasid alati ja olid sõbralikud. Teenifestil käisin ma elus esimest korda ja see jättis juba praegu minusse sügava jälje. Teenifesti inimesed on kõik väga sõbralikud, sallivad, hoolivad jnejnejne. Võrratu! Vivianale (vahetusõplane Tšehhist) meeldisid ka väga õpitoad. Ta oli väga õnnelik, et välismaalasi nii hästi koheldakse ja neile tähelepanu pööratakse. Super kolm päeva, uued sõbrad/tuttavad ja uued kogemused. Suur-suur aitäh!

Rait Avestik
Eesti teatriuurijate ja -kriitikute ühenduse aseesimees:

Teenifesti puhul pean oluliseks eelkõige seda, et selles on ühendatud meeldiv kasulikuga. Ehk õpitoad ja näitamispäev üheskoos. Kuigi see otseselt mind kui žüriiliiget ei puuduta, olen kindel, et taolised intellektuaalsed laagrid on noortele äärmiselt tähtsad ja siin ei tohi korraldajate kiitmisega kitsi olla.

Reiko Reinup
Hugo Treffneri Gümnaasiumi teatriprojekt UNENÄOKLUBI2.5

Praeguseks hetkeks on festivalist möödunud üle 36 tunni, kuid emotsioon on endine. Fantastiline üritus, võrratud inimesed ning armastus draama ja teatri vastu kirjeldavad väga hästi minu kolme veedetud päeva Teenifestil. Töötoad professionaalidega õpetasid nii improteatrit, keha kontrollimist kui ka lavavõitlust. Teenifest 2014 lõppes minu jaoks eriti rõõmustavalt, sest mind pärjati (ühega kahest) festivali parima meesnäitleja preemiaga. Teater on lõbus. Lase hingel hingata!

Rain Mikser
draamapedagoog, Tallinna Ülikooli Kasvatusteaduste Instituudi direktor:

Laulasmaa festival on omaette fenomen. Olles aastaid trupijuhina ja hiljem vahel ka žüriiliikmena käinud Jõgeval Betti Alveri luulepäevadel ja Saaremaa miniteatripäevadel, tean, kui sügavalt need üritused noorte teatritegijate elu osaks on saanud. Seda tähendusrikkam on, et kesktalvine Laulasmaa Teenifest on tõusmas püsiva traditsioonina sinna kõrvale täiesti oma näo ja toetajaskonnaga. Ja seda suures osas tänu kolmepäevasele töötubade ja etendusteosa ühendamisele ning erilisele atmosfäärile, mille loob väike vana maja laagriliste elukohana. Imetlen, kuidas Tiiu Mägi kõige selle korraldajana jaksab olla nii õpilaste, juhendajate, külaliste ja žüriiliikmete kõrval ja nende jaoks olemas igal pool, kus vaja. Ainult jõudu ja jaksu, et traditsioon püsiks ja tugevneks. 

Maaja Hallik
näitleja, draamapedagoog:
Veel kaheksa aastat tagasi astusin ma sama festivali lavalaudadel üles näitlejana koolitrupist „Keila Roheline Kass". Oli väga uhke tunne saada Teenifestist sel aastal osa žüriiliikmena. Aeg oli küll edasi läinud, kuid festivali õhustik jäänud enam-vähem samasuguseks. Inimesed on Teenifestil alati olnud väga avatud, sooja südamega ja mis kõige olulisem - suured teatrifanatid. Väga loodan, et see festival jääb veel paljudeks aastateks noori teatrihuvilisi ühendama.

Teatrikool Teatripolygon trupp "Polygoni noored":
„Oleme väsinud, aga õnnelikud, õnnelikud, et õpetaja meid sellest festivalist osa võtma õhutas. Õpetaja Aita Vaher on õnnelik, et tema trupp sai  õnnest pakatava, ilust ilutseva, loomingust punnitava, kriitikast kihiseva, kogemustest kõliseva ja noortest nakatava elamuste osaliseks. Suur kummardus Tiiu Mägile!"

Stefano Benedetti Milaano trupi L'Elefante juhendaja: "Ikka räägitakse vahemeremaade külalislahkusest, aga siis tuleme siia, külma ja kargesse Eestisse, ja siin on SELLINE vastuvõtt - soe, emotsionaalne. Teenifesti korraldaja Tiiu on hoolivuse ja külalislahkuse etalon. Kui ta viimasel päeval festivalist osavõtjaid tänas ja kõiki oma perekonnaks nimetas, siis me uskusime seda. See ongi nii. Tiiu on suure südamega ja sinna mahuvad kõik."

Külli Täht
Viimsi Eksperiment
:
"Teenifest  - festival kesk talvist valgust ja kargust. Talve kõige külmemal ajal. Ja ometi on seal alati nii soe: töötubade võluvus, korraldajate südamesoojus, armas kodune laagrimaja, žürii, kelle ülesandeks pole järjestada, vaid nõu anda, ja muidugi Tiiu Mägi - teist temasugust ei ole. Ka seekord suutis ta korraga olla nii festivali eestvedaja, haigete lohutaja, itaallaste Eesti ema, juhendajate võõrustaja. Kõik toimib ja kõik on alati hästi, isegi siis, kui torud on kinni külmunud. Ja see on ka põhjus, miks me alati Laulasmaale tagasi tuleme."

Jan Teevet
teatriprojekt Unenäoklubi2.5
juhendaja: 
„Ei ole muidugi saladus, et Teenifest on miski, mille pärast ollakse valmis kodust väljuma ka arktiliste temperatuuride puhul - nii uskumatult soe on selle festivali süda. Nii uskumatult soe ja elurõõmus, elujaatav, KUNSTI jaatav. Ometi on raske kirjeldada midagi nii imetabast, see lihtsalt on üks kogemist nõudev elukas, mis laseb hingel vabalt heliseda."

Etenduste päeval 1. veebruaril astusid üles kõik osalevad trupid Laulasmaa Kooli valges saalis. Žürii andis iga kümne etenduse järel kogu festivalipubliku ees kohest tagasisidet, tehti põhjalik etenduse analüüs. Nähtud etenduste puhul toodi sel korral välja järgmine positiivne sõnum:

Torma kooli draamaring OFF: Meeste probleemide käsitlemine läbi eri ajastute...

Lavastus "Üks halekolenaljakas kurbmäng" - Ajastutruu näitlemisstiil

Lavastus "Kuklid sokkides" - Eesti teismeliste poiste hingeelu avamise püüe

Teatrikool Teatripolygoni trupp Polygoni noored:

Atmosfääri loomine läbi põnevate vahendite nagu helimaastike loomine, nukužanr. Märgatav põhjalik tööprotsess lavastuse valmimiseks 

KutiMuti Stuudio:

Poliitiliste "kangelaste" vaimukas eksponeerimine klassikaliste muinasjututegelaste kaudu

Improkraatia Martin ja Rauno:

Endiselt toimiv ja kestev partneritruuduse viljelemine ja kultiveerimine, mis on jätnud kustumatud jäljed eesti koolinoorte ihhu, südamesse ja pähhe.

Lilleküla Gümnaasiumi Kruvikeeraja:

Tuult tiibadesse terviku valmimisel!

Viimsi kooli EKSPERIMENT:

Muljetavaldav pühendumine luule ja teatri ühendamisel

Milaano Luigi Galvani nimelise kooli trupp L'ELEFANTE:

Ohtlik itaalia temperament karges eesti talves

Kolga kooli näitetrupp Kohal-Olijad:

Mitmekultuuriline sõprus eesti kooliteatri laval

teatriprojekt UNENÄOKLUBI 2.5:

Muljetavaldav pühendumine intellektuaal-esteetilise teatriakti loomisel