29. jaanuaril matkasime räätsadel Teringi rabas. Tegemist oli projekti "Aastaajad rabas" neljanda tegevusega. Pärast kolmandat tundi läksime koolimaja ees ootavasse kollasesse bussi ning sõitsime Lillisse.

Kohale jõudnud, pakuti meile „põdrapabulaid", mis õnneks olid kõige tavalisemad šokolaadikommid. Seejärel anti meile kätte räätsad ning õpetati neid jalga panema. Kui see vaevaline toimetus sai tehtud, võtsime ette matka Teringi rabas. Räätsadel kõndimine meenutas pardi paterdamist.

Metsas ja rabas võis märgata palju loomade tegevusjälgi. Kohe alguses nägime metssigade jälgi songitud maalapil (lisaks jalajälgedele söömisjäljed ja väljaheited). Sealsamas olid oravate näritud käbid. Nägime puudel üraski uuristatud urge, kus magasid sääsed. Märkasime ka põdra, jänese, kitse, hiirte ja ilvese jälgi.

Mängisime loomade mängu: moodustasime metssea- ja hundikarja ning igaüks sai endale rolli, näiteks üks oli metsseakarjas kesik, teine emis, kolmas hoopis hundikarjas hüljatu ehk üksik jne. Korraldati viktoriin, kus pidi vastama Eesti ajalooga seotud küsimustele. Matka lõppedes lasime hea maitsta küpsetatud leival ning teel. Kingituseks saime raamatuid ja pealambid.

12. veebruaril tähistasime koos Ala rahvamajaga vastlapäeva. Kelgutamisest ja lumest meisterdamisest said osa võtta nii koolilapsed kui ka külaelanikud.

Koolihoovi meisterdati siuglema toredad maod, tervitamaks alanud maoaastat.

14. veebruaril toimus sõbrapäeva matk tõukekelkudel. Mõnus retk võttis nii mõnelgi võhma välja. Pirukad ja tee sihtpunktis pühkisid aga kiirelt väsimuse. Metsajutud lõkke ümber lisasid põnevust ja andsid jututeemat matka lõpuni.

15. veebruaril käis meil keskkonnaametist külas Murel Truu, kes pidas loengu teemal „Sood - meie kaasavara".

Üritus toimus projekti „Aastaajad rabas" osana. Saime teada, kuidas sood tekivad, mis on soode arenguastmed. Samuti rääkis Murel Truu soos kasvavatest taimedest ning seal elutsevatest lindudest- loomadest.

Paljud õpilased polnud varem sellele mõelnud, et tegelikult on märgalad väga tähtsad puhta vee reservuaarid ning seetõttu on nende hoidmine ülimalt oluline.

õpetajad Evelyn Tamm ja Kaja Hass
õpilased Kairi Peetersoo (7. kl) ja Sandra Orav (6. kl)