Loomulikult oli siin suureks toeks SA Innove oma abivalmis töötajatega, eesotsas Andres Võrangu ja Helmi Tamperega. Mõlemad näitasid väga positiivset suhtumist ühe väikese valla tegemistesse ja olid alati valmis aitama, kui me nendest kõikidest nõuetest hästi aru ei saanud, mida Euroopa Sotsiaalfond meie käest toetuste taotlemisel nõuab.

Rahval on kindlasti meeles esimene kokkusaamine Kaiu rahvamajas, kuhu külalistena olid kohale tulnud perearst Kalle Poroson ja tuntud meediaguru Aivar Haller, kes rääkisid tervislikust toitumisest, tervislikest eluviisidest ning sellest, kuidas end ise aidata, et ei oleks vaja alati perearsti juurde minna. Ammu ei ole näinud sellist rahva hulka Kaiu rahvamajas.

Seoses imelise Kaiu terviserajaga leidis see koht nii talvel kui ka suvel tõsist kasutust. Korraldasime ju neljaetapilised suusatamisvõistlused: suusasprint, klassikastiil, vabastiil ja esmakordselt meie piirkonnas, tõenäoliselt ka maakonnas, laskesuusatamise võistlused. Kogu talv oli avatud meie lumerada, kus nii vanad kui ka noored said harjutada oma kätt libedal teel sõitmisega. Üle tüki aja korraldasime vallas nii talvel, kevadel kui ka sügisel matkapäevi.

Terve bussitäis rahvast viidi kevadel Türile, kus tee peal kohalikud aednikud pidasid loenguid, kuidas aeda rajada, mida istutada jne. Ääretult praktiline õppepäev. Tänavune südamepäev vallas oli veidi teistmoodi korraldatud kui eelnevatel aastatel. Kallid Kaiu naised, kindlasti ei unusta te kohtumist Argo Aderiga Kaiu jõusaalis.

Tuletan meelde suurejoonelist näitust Kaiu rahvamajas, millele 43 inimest panid oma õla alla, et seda väljapanekut silmale ilusaks muuta. Külastajaid oli ääretult palju ning paljud olid tulnud ka väljastpoolt meie valda. Ei saa ära unustada hoidiste valmistamise ja degusteerimise õppeõhtut, Kareda vallavanema vastuvõttu oma valdustes ning fantastilist õppejõudu Liis Animäge, kes õpetas, kuidas tervislikult toituda ja kuidas neid toite ka valmistada. Algul leppisime kokku ühe õppekorra suhtes, aga rahva tungival soovil käisime koos kolmel korral.

Imeline päev AQV-s, kus saime tuge ütlemisele „Vesi palju jõudu annab - vesi suuri laevu kannab". Loomulikult ei ole siin kirjas kõiki ettevõtmisi, aga arvan, et üks tegemisterohke aasta oli see küll, kus suurt rõhku osutasime tervislikule mõttelaadile ja liikumisele.

Jõudu ja jaksu selle mõttelaadi hoidmisel ja ka sellele vastaval tegutsemisel. Suured, suured tänud kõigile osalejatele, sest tänu teile need ettevõtmised kujunesidki sellisteks nagu nad olid. Eriline tänu Kaja Heinsaarele, Marju Toelile ja Miralda Sildveele, kes seda vankrit aitasid vedada.