Meeskond käis pidevalt Tervise Arengu Instituudi (TAI) poolt korraldatud nõupidamistel ja koolitusseminaridel. Seal kohtuti maakonna teiste TEL lasteaedade meeskondadega ning vahetati kogemusi.

2002. a leiti, et on vajadus maakonnas alushariduse tervise ainesektsiooni järele. Seda on sellest ajast saadik juhitud Kundast. Ainesektsiooni tööst võtavad osa õpetajad ja tervishoiutöötajad maakonna lasteaedadest. Neli korda aastas toimuvad õppepäevad ja üritused, mis annavad teadmisi ja oskusi igapäevatööks ning mille kaudu tõuseb nii laste kui täiskavanute terviseteadlikkus.

Nimetan siin mõned koolitusseminaride teemad: “Ravimtaimed. Ravimteede degusteerimine” (K. Luke); “Lasteaia õueala planeerimine” (Ü. Grišakov); “Käitumishäiretega laps” (L. Haldre); “Naeru – ja värviteraapia” (M. Tedremaa); “Võitlus narkootikumide vastu” (M. Kotter); “Aita iseennast” (P. Murrik); “Probleemid ja nende vältimine” (A. Lehtmets); “Naer on terviseks” (A. Teemant); “Tervislik toit lasteaias” ( J. Reissaar); “Rütmika – ja loovliikumine lasteaias” (Z. Mellov); “Hammaste tervishoid” (R. Vallaste).

On käidud õppeekskursioonidel Karepa ürdiaias, Jaanalinnutalus, matkatud Toolse linnusesse ja seal aaret otsitud. Ka maakonna lastele on korraldatud terviseedenduslikke üritusi, nagu Merepäev koos laevasõiduga Kunda rannas, matkapäev Tamsalu terviserajal, Pipiga seiklemas Kunda rannas.

Meie lasteaial on sõprussidemed Paide lasteaiaga, kes kuulub TEL võrgustikku. Oleme käinud seal ning nemad meil külas kogemusi vahetamas.

Igaks õppeaastaks koostab lasteaia tervise töörühm tegevuskava ning lasteasutuse riskianalüüsi laste turvalisuse tagamiseks ja vigastuste ennetamiseks. Eelmisel õppeaastal oli läbivaks teemaks tervislik toit, käesoleval aga liikumine. Väga tähtsaks peame ka personali tervist ning motiveerimist, sest terve, puhanud ning rõõmus täiskasvanu suudab lastele rohkem pakkuda ja tulemused on paremad. On korraldatud SPA-de ühiskülastusi, toimuvad jõulupeod, õppeaasta lõpetamised, matkad. Õpetajate tuppa, suurde tabelisse saab iga töötaja kirja panna oma tervislikud harrastused.

Nii kujundamegi hea mainega lasteaia, kuhu tulevad rõõmuga nii lapsed kui täiskasvanud.