Eesti Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendriksoni sõnul tegeldi Tallinnas kaubaga ettevaatlikult ning kartuleid hoiti jahedates ruumides, kuid võimust võtsid loomulikud protsessid.

"Tundub, et juhtus see, mida isegi kartsime. Värske kartul on tundlik ja läheb soojaga kiiresti käest. Väga kahju on kuulda, et olukord oli pakkide kohale jõudes juba nii hulluks muutunud," kahetses ta.

Ta põhjendas juhtunut sellega, et kartul jõudis nendeni plaanitust nädal varem ja pidi seisma, sest jagamine organiseeriti varem planeeritud ajakava kohaselt ning lubas, et järgmistel aastatel valivad nad mõne teist tüüpi toidukauba, mida abipakkidesse panna.

"Kuna firmad on heast südamest annetanud, ei taha ma kellegi peale näpuga näidata. Ei jää muud üle kui vabandada, kui kellegi pakis olid kartulid juba kannatamatuks muutumas."

Loe pikemalt 22. augusti Raplamaa Sõnumitest.