Olen olnud Toila vallavanem 1. novembrist aastast 2005 ehk siis saab juba 6 aastat.

Kas Te sooviksite edasi vallavanem olla ning miks?

Tänasel päeval küll, sest teatavasti töötavad omavalitsuste ja linnade juhid valimisperioodi piires, see tähendab kohalikest valimistest järgmiste valimisteni. Viimased valimised olid 2009.a. ja järgmised on 2013. Seega ma kavatsen olla kindlasti selle perioodi lõpuni ning edaspidi vaatan, kuidas omavalitsuse töösse oma panuse annan.

Millega te varem tegelesite?

Minu taust on pedagoogika, olen olnud õpetaja ja direktor Toila Gümnaasiumis, aga see oli juba üle 10 aastat tagasi.

Mida te õpetasite?

Ma olen erialalt tööõpetuse õpetaja, olen Tallinna Pedagoogikaülikooli lõpetanud tööõpetuse erialal.

Millega te tahaksite tegeleda, kui te ei oleks vallavanem?

Hea küsimus (mõtleb). Kaks asja on millega tahaks võib-olla tegeleda. Üks oleks ikkagi eriala ehk siis poiste tööõpetus ning õpetamine ja teine on selline oma soov ehk siis eraettevõtlus, perefirma, mis võiks seonduda turismi või tegeleda väikest viisi puidutoodete tootmisega.

Miks te kandideerisite riigikokku?

Kandideerisin riigikokku sellepärast, et toetada maailmavaadet, mida ma ise kannan ning mulle lähedasi põhimõtteid ja väärtusi. Kuna IRL ehk siis Isamaa ja Res Publica Liit neid väärtusi kannab, pidasin vajalikuks oma häältega, mis ma kogusin, toetada seda poliitilist jõudu riigikogus. Siinkohal veelkord suur tänu kõigile minu ja IRL toetajatele ja usun, et inimeste ootused lähevad täide.

Kuidas te hindate oma tulemust valimistel?

Sain üle 230 hääle ja hindan seda tulemust heaks. Muidugi võib alati olla parem. See on ka tagasiside mulle endale minu töö jaoks ning see annab mulle signaali inimeste arvamuse kohta ning saan sellest edaspidiseks oma järeldusi teha.

Milliseid huvitavaid projekte on Toila vallas lähiaastatel oodata?

Ega siis väga suuri palju ei ole, aga üks suuremaid, mis on tulemas, on Toila terviserada. See on Toila parki ja Föhrenhofi välja läbiv rada, mis ehitatakse vanade teede baasil ning lisatakse mõned uued teed. See projekt on meil pikalt käsil olnud, aga vahepeal on väikesi takistusi tekkinud. Rohkem midagi erilist ei ole. Võib veel välja tuua Voka lasteaia, mida me tahame rekonstrueerida ja korrastada. Mis veel on lähiajal tulemas, on Pühajõe motokrossiraja rekonstrueerimine.

Millised neist on suunatud noortele?

Toila terviserada on kindlasti noortele suunatud projekt, see on sportlike eluviiside propageerimine ning motoraja projekt on samuti noortele suunatud. Võib öelda ju, et valla arendamisel on olulises fookuses just noorem generatsioon, et neile olulistes asjades lisaväärtust luua.

Olen kuulnud jutte skate pargi uuendamisest?

See on väikest viisi noormeeste enda tahe arendada. Me ei ole sinna jah pärast pargi rajamist kulutusi teinud, aga omapoolset tuge oleme lubanud. Kui on ideed, mismoodi seda täiustada, siis oleme nõus toetama ja aitama.

Kui purjetamisega tegeleja tunnen muret treeninguvõimaluste pärast Toila sadamas. Kas treeningud jätkuvad?

Tänase päeva plaani järgi jätkuvad. Toila Sadama Jahtklubi on selleks vahendid küsinud. Igal kevadel on olnud probleeme treeneri leidmisega, aga minu andmetel treeningud jätkuvad.

Milline on teie nägemus Toila vallast 10 aasta pärast?

Hmm ... 10 aasta pärast... (mõtleb). Ma arvan, et Toila vald on suhteliselt sama elanike arvuga nagu täna, hästi toime tulev ja selline rahulik koht, kus elada. Ma usun, et sadam ja rand on kujunenud atraktiivseteks ajaveetmise paikadeks, eeskätt just suvel ja turismihooajal. Valla heakorrastus on veelgi parem, kui ta täna on ning järjest rohkem tehakse korda kohti ja maju. Ja kindlasti on teenuste-toodete pakkumine väikeettevõtluse näol arenenum, jätkuvalt aktiivsed on kodanikeühendused seltside ja klubide näol.

Seega igati väärtuslik elupaik.