Enne võistluse algust esines sõnavõtuga ajaloolane ja haridustegelane Andres Adamson, kes rääkis Kerese eeskujust ning kordumatusest Eesti spordis. Soovin siinkohal tunnustada ka Adamsoni ennast, sest tema toimetatud ja kirjastatud Valter Heueri teos «Meie Keres» võitis tänavu Georg Hackenschmidti raamatuauhinna.

Turniiril mängiti seitse vooru ajakontrolliga 20 minutit partiile, ehk 10 minutit mõlemale vastasele. Täiskasvanute arvestuses saavutas esikoha Marti Medar, teiseks tuli Andrei Studentsov ja kolmandana lõpetas Georg Abozenko. Kuni 12-aastaste seas võitis Taniel Tokar, talle järgnesid Markus Vallaste ja Ove Leishovnieks. Pinget jagus mõlemas vanusekategoorias viimaste sekunditeni, sest tase tabeli tipus oli ühtlaselt tugev.

Tänan kõiki osalejaid, turniiri läbiviimisel aidanud kohtunik Tarmo Tuult, Paul Kerese Malemaja, Andres Adamsoni ning toetajaid Nõmme Linnaosa Valitsust, Järve Kaubanduskeskus OÜ-d ja AS TREV-2 Gruppi. Loodan, et ühiselt suudame ka järgmisel aastal vähemalt sama eduka turniiri korraldada.

Artikli autor Jüri Ratas on riigikogu aseesimees ning Paul Kerese tänava maleturniiri korraldaja.