Põlvas tegutsev väikeettevõte OÜ Talutoit, kelle majandada on talupood, tuli välja omanäolise pakkumisega. Oma peagi avatavale kohvikule otsitakse sisekujundajat, kuid ahvatlevate rahanumbrite asemel pakutakse palgaks hoopis tasuta kohvi ja kooki avatavas kohvikus ning seda kohe viiekümneks aastaks.

Kerge arvutus näitab, et kui pakkumine vastu võtta ning seejärel iga päev käia kooki ning kohvi nautimas, on tegu rahasse ümber arvutatult peaaegu 40 000 euro suuruse tasuga. Pole paha ühe madalaima keskmise sissetulekuga Eesti piirkonna kohta!

Ka üleskutsele vastanute rohkus on talupoe perenaise Eve Veski sõnul olnud üllatavalt suur. Huvi on üles näidanud nii profesionaalsed sisekujundajad kui lihtsalt arenenud ilumeele ning laia silmaringiga inimesed. Noorim neist isegi 8. klassi õpilane.

Jaanuarikuuga lõppeb ka avatud konkurss nimetatud kohale ning siis valitakse välja parimad ning huvitavaimad lahendused. Hiljemalt talupoe teiseks sünnipäevaks 30. aprillil saab aga tulla nautima Põlva esimese kodukohviku interjööri ning menüüd.