Oluliseks teeb esmaabi andmise teema õpilaste jaoks see, et me kunagi ei tea kuna võib meie lähedastega õnnetus juhtuda ning mõnikord on esimesed minutid kannatanule enne kiirabi saabumist elutähtsad ja me kõik peame olema abi andmiseks valmis.

Koolituse käigus saadi teada ka seda, et esmaabi andmise ja päästmise reegel number üks on see, et ühtegi elu ei päästeta oma elu hinnaga! (õpetaja Kai Kukk)

2. novembril oli koos lastevanemate hoolekogu, teemadeks Tori Põhikooli 2011. a eelarve, arenguvestluste korraldamise kord ja kooli kuuri ehitus. (õpetaja Heli Mitt)

2. novembril toimus loeng kohtinguvägivallast 9. klassi õpilastele. (õpetaja Rita Petersell)

3. novembril toimus maakondlik VARIA mälumäng. Tori koolist osalesid Mai Lüüsalu, Mari – Liis Puust, Maris Ennusaar, Aksel Borkvel ja Teve Kruus. Vajalik oli mäletada nii kevadist Nukitsa konkursi võiduraamatut, Austerlitzi lahingut, aga ka roti rahvapärasemaid nimesid. 19 võistkonna hulgas saavutati

1. koht (juhendaja Daivi Jõerand).

4. novembril külastas 1. klassi noorsoopolitseinik. Kõik lapsed said kingituseks liiklusaabitsa, mida koos õpetajaga ühiselt täita. Üheskoos vaadati filmi ohutust liiklusest ning arutati viisaka liikleja reegleid. Lõpetuseks lubas iga laps kanda helkurit ning seda ka oma vanematel kontrollida. (õpetaja Eve Kukk)

6. novembril toimus Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss Sügisulg 2010, mida korraldab Pärnu Kontserdibüroo juba kaheksandat korda. Pea igal aastal oleme ka meie sellest toredast konkursist osa võtnud. Laste tase on sellel konkursil väga kõrge ja enamuses konkureerivad seal omavahel Pärnu linna laulustuudiote lapsed. Sellel aastal esindasid meie kooli Ivo Leesar (8. kl) ja Mari-Liis Puust (8. kl) ning tegid seda väga hästi. Mõlemad esinejad said publiku poolt tormilise aplausi osaliseks. Esmakordselt saime ka žüriitunnustuse – Mari-Liis sai eripreemia huvitava rahvalauluseade eest. Ta oli ka ainus, kes oma vanuserühmas julges a capella laulda. (õpetaja Anne Rätsep).

9. klassi ajakirjandushuviline tütarlaps Kertu KIRSIPUU osales koolivaheajal 5.–7. novembrini Paides toimunud NOORTE MEEDIAKLUBI laagri töös. Kolme päeva jooksul õppisid nad tundma ajakirjandusžanreid. Nad proovisid ka ise kätt uudise, olemus-ja arvamusloo kirjutamisel. Laagri tööd juhtisid Tartu Ülikooli tudengid, kes ise õpivad ajakirjanikeks. Külalisena esines laagrilistele ajakirjanik Rasmus Kagge, kes rääkis palju põnevat oma tööst nii ajalehe juures kui ka televisioonis. Pingeliste ja põnevate tööpäevade tulemusena valmis ka ühine ajaleht, kus laagriliste parimad tööd ära trükiti. (õpetaja Juta Lange)

Hingedekuu 2. nädalal oli Põhjamaade raamatukogunädala “Maagiline Põhjala” raames sai raamatukogus tutvuda nii Põhjamaade kui nende tuntumate lastekirjanike raamatutega. 1.–6. klassi lastel oli võimalus kuulata juttu Islandi kirjaniku A. S. Magnasoni raamatust “Sinise planeedi lugu”. (kooliraamatukogu juhataja Daivi Jõerand)

10. novembril olid külas Raimo Aas ja Ervin Lillepea etendusega “Kapten Trummiga reisile”. Lapsed said nuputada, kuulata laule liigutusi kaasa tehes, elada kaasa Trummi tegemistele ja mõelda elu üle. Etendusest jäi kõlama mõte – tähtis on jääda iseendaks ja mitte olla kade ja pahur. (õpetaja Heli Mitt)

11. novembril toimusid Paikuse Põhikoolis viiendat korda Pärnumaa võistkondlikud SuDoku meistrivõistlused. Meie kooli esindas viisik koosseisus Kadri Männimets, Christi Ansi, Ave Mitt, Rita Leesmäe ja Marleen Lüüsalu. Lahendada oli vaja tunni aja jooksul võimalikult palju SuDokusid, millest kerge andis 2 punkti, keskmine 5 punkti ja raske 9 punkti. Kui esikoht ja teine koht ületasid saja punkti piiri, siis meie võistkond kogus 69 punkti, olles tublil 8. kohal kahekümne võistkonna hulgas. (õpetaja Vilja Jansen) novembril kogunesid 7.–9. kl. õpilased aulasse, et kuulata loengut “Terve elustiil on sinu valik”. Koolitaja Ruta Vahi tutvustas end Terve Elustiili Ühingu juhataja ja Mittesuitsetajate Klubi Fresh Life asutajana. Loengul kuuldu aitab õpilastel sõltuvusi ennetada ning stressi maandada. Arutati, mis on terve elustiili komponendid, uuriti aju toimimispõhimõtteid ja sõltuvuse tekkemehhanismi. Põnevad olid ka võtted toimetulekuks oma emotsioonidega – viha, hirm, ärevus, kurbus. Ruta Vahi toetus oma eduloole, kuidas tema loobus suitsetamisest.

Kogu info oli suunatud ühele eesmärgile, kuidas elada õnnelikult ja teha seda ilma sõltuvust tekitavate aineteta!

Tagasisideankeetidest järeldus, et loeng avaldas noortele muljet! Põnevat teavet ja võimaluse klubiga liituda leiab aadressil www.freshlife.ee. (direktor Pille Usin)

13. novembril toimus koolis maakonna koolide tehnoloogiakonkurss teemal “Suruõhusõidukid”. Osa võttis 12 õpilast 8-st Pärnu maakonna koolist. Praktiliseks tööks oli vaja 3 tunniga valmistada sõiduk, mis vabalt veereb ja monteerida peale tühi pooleliitrine pudel suruõhu tarbeks. Väljuva suruõhu jõuga saadigi masin liikuma. Paremuses arvestati mudeli valmistamise kvaliteeti, kallakult allaveeremise kaugust ja suruõhumootoriga liikumise kiirust. Kokkuliidetud punktide alusel selgus parim – esikoha vääriliseks osutus Tihemetsa PK õpilane. Tori kooli esindas 6.klassi õpilane Karol Kaldoja, kes saavutas igati hea tulemuse – 5. koha. Samal ajal, kui poisid oma sõidukeid meisterdasid, tutvusid tööõpetuse õpetajad uue õppekavaga. Tehnoloogiapäeva õnnestumiseks aitas palju kaasa Tori PK vanemõpetaja Vilmar Olviste.

17. novembril toimus Vändra Gümnaasiumis lugupeetud matemaatikaõpetaja ja õppekirjanduse koostaja Enn Nurga mälestusvõistlus matemaatikas. Esimene selline võistlus toimus 2001. aastal. Võistlus on mõeldud neljale vanuseastmele: 3.–4. kl, 5.–6. kl, 7.–8. kl ja 9. klass. Sellel aastal osales võistlusel 5 piirkonna kooli: Vändra, Tori, Pärnjõe, Tootsi ja Vihtra kool.

Võistlus koosnes kolmest osast: peastarvutamine, nuputamine ja rühmatöö ülesanne. Peastarvutamisel võistles iga õpilane eraldi ning võistkonna punktiarvestusse läksid parima peastarvutaja punktid. Meie kooli parimad peastarvutajad olid Laura Laud ja Gert Särev. Nuputamisülesannete lahendamisel ja rühmatöö ülesandes tuli näidata koostööoskusi, sest neid “pähkleid” tuli lahendada võistkondlikult.

Meie kooli õpilastel läks võistlusel väga hästi: 3.–4. klassi arvestuses saavutati II koht (Laura Laud, Aron Lemets ja Kaur Mihkel Kask), 5.–6. klassi arvestuses saavutati I koht (Gert Särev, Mart Kiisk ja Egert Veeväli) ja 7.–8. klassi arvestuses III koht (Karl Angel Alamaa, Ave Mitt ja Risto Leesmäe). Tublilt osalesid veel Kadri Männimets, Teve Kruus, Andra Lemets, Jaagup Lasn, Maarja Lünekund ja Hanna Etti.

Õpilaste ja õpetajate (Vilja Jansen, Heli Lilleste ja Heli Mitt) tublidus sai võõrustajatelt väärilise magusa kõhutäie ning kõrv sai puhata mõnusatel muusikapaladel, mille esitasid Vändra Muusikakooli õpilased ja õpetajad. (õppealajuhataja Kai Kukk)

18. novembril korraldasime kahasse Tori Rahvamajaga Pärnumaa laste laulufestivali Väike KooliCanto. Juba teist aastat järjest oli see üritus meie valla korraldada ja võib öelda, et saime kenasti hakkama. Iga maakonna kool saab sellele festivalile tulla kahe etteastega. Meie kooli esindasid Aaron Saar (3. kl) ja Laura Laud (4. kl). Korraldustöö võtsid enda kanda õpetaja Anne Rätsep ja Tori Rahvamaja juhataja Argo Juske.

17. novembril toimus koolis vene keele viktoriin. (õpetaja Aeliita Kask)

Novembrikuud jäid lõpetama mitmed toredad ettevõtmised. Toimus kadrikarneval, kus Pipi kutsus kõiki algklassilapsi oma sünnipäevale. Nimelt täitus tänavu 65 aastat Astrid Lindgreni raamatu “Pipi Pikksukk” ilmumisest. Katkendi Pipi tegemistest esitas näitering, õpetajaks Astrid Roosileht. Kingituseks õppis iga klass katkendi mõnest lasteraamatust: 1. klassi lapsed mängisid ette jutu “Jussikese seitse sõpra”, 2. klass oli õppinud selgeks katkendi raamatust “Madlike”, 3. klass esitas tuttava loo Sööbikust ja Pisikust ning 4. klass

lavastas loo teisest juubilarist ehk lugu raamatust “Muti metroo” (45 aastat ilmumisest). Nii nagu sünnipäevale kohane mängiti mänge ja söödi kommi.

23. novembril toimus aulas kontsert “Päritud maailmamuusika”,kus esinesid Lauri Õunapuu (ans. Metsatöll) ja Reigo Ahven (ans Vägilased). 25. novembril käisid 3.–5. klassi õpilased Viljandi teatris vaatamas etendust “Limpa ja mereröövlid”. 26. novembril toimus 5.–9. klassi õpilastele Play-back.

Tööd alustas 0-klass. Koolieelikud käivad koolis koos õpetaja Heli Lillestega õppimas igal kolmapäeval kell 12.00. Tegeleti ikka õppimisega ka, sest 2. veerand on kooliaastas kõige lühem. Soovitus järgmiseks kuuks – kui mardi-ja kadrikommid otsas, pane suss akna peale!