Anu: Tere õhtust kallid RING VAATE vaatajad. Täna on meie saade eriline, sest täna on meie otsesaade siit, Tori Rahvamajast. Tori on ka eriline koht juba selle poolest, et see on minu sünnikoht, mida ma ei häbene. Erakordne on meie saade ka selle poolest, et meie töid ja toimetusi on vaatamas publik.

Marko: Tere õhtust ka minu poolt. Toris pole me mitte esimest ja arvatavasti ka mitte viimast korda, nii kaua kuni Anu meil televisioonis töötab, ei saa me ju mitte ilma Torita. Sinu ema lihapirukad on lihtsalt võrratud ja nendest loobuda me ei tahaks. Kas sa Anu mäletad, et mis aastal me viimati Toris avalikku lindistust tegime? Anu: mm... Vist oli siis aasta 2004.

Marko: See on täitsa õige vastus. Aga aeg on minna nüüd siis tänase saate juurde.

Anu: Meie saadet on ilmestama tulnud Tori valla taidlejad, kelle peamiseks pesapaigaks on Tori Rahvamaja. Üles astuvad: Tori segakoor, folklooriansambel Salme Naesed, Tori segarahvatantsijad, Selja Lauluseltsing, Jõesuu Külateater ja eakate klubi Kanarbik. Külas on veel Merle Palmiste (Annikki) ja Tori Teemeistri laborant Maali Teerist (Klaarika).

Marko: Ja läheme ka tagasi suvehooaega. Külaliseks on teater TRET 2011 aasta suvelavastuse üks osalisi - Liisbet. Tema kireks on koguda valla logoga tasse. Tutvume tema koguga ja tutvustamisele tuleb ka uus Tori valla 2012. aasta seinakalender. Aga praegu teeme otselülituse AK uudistetoimetuse stuudiosse.

Anu: Läheb siis lahti.

AK toimetus (Jane): Tere õhtust Anu ja Marko. Tere õhtust armas Tori rahvas. Täna on meil uudiseid nii palju, et juhe võib kokku joosta. Alustame kõige hullematega - Tori valla krimiuudistega: meie vallas on sisse murtud, ära võetud, õhku lennatud, otsa sõidetud, tulu varjatud, alla aetud, maha lastud ja läbi pekstud.

Õnneks on meil ka teistlaadi krimiuudiseid: teadvusele tulemata, vägivalla tunnustega, tundmatuseni moondunud, teadmata kadunud.

Nüüd üks liiklusuudis: pärast tänahommikust suurejoonelist maitsmistesti, tegi Maanteeamet teatavaks info, et Eesti suuremad magistraalid ja teed on soolalumised Eriti ohtralt sisaldub soola Taali-Tori-Selja suurel magistraalil. Miks sisaldub sellel teelõigul ohtralt soola ja mis soolaga täpsemalt tegemist on, selle selgitab välja Tori valla erikomisjon kohalike maitsegurmaanide abil. Veel uudiseid...

Tori Postkontoris hakatakse alates homsest inimeste kirju läbi lugema ja nende pakke avama. Juhataja sõnul tehakse seda saadetiste kätteviimise hõlbustamiseks.
Et kiri või pakk satuksid õigele adressaadile, on väga tähtis teada, mida need sisaldavad. Lisaks on paljud kirjad ka lihtsalt huvitavad. Tori Postkontoris on võetud tööle lisatööjõuna Tori valla töötud. Need, kes oskavad lugeda, loevad huvitavamaid kirju ette ja kellel on hea kirjaoskus, need parandavad ära ka kirjades esinevad õigekirja- ja stiilivead.

Seoses sellega, et kiirabi väljakutse hind tõuseb, soovitab Tori vallavalitsus inimestel kiirabi enam mitte välja kutsuda. Odavam on kiirabi lihtsalt sisse kutsuda, teatab vallavalitsus.

Seoses üleeestilise elamislubade skandaaliga on Tori valla rahvas ärevuses, sest vallavalitsus pole siiani valla elanikele elamisluba andnud. Uuest aastast selgub, kui paljud julgevad üldse edasi elada...

KOOLIUUDISED:

Kuna Tori valla koolide õpilased on jätkuvalt hädas õpetajate poolt tekitatud stressiga, siis algatas Tori vallavalitsus uue sajandi kooliprojekti. Selles märgitakse, et õpetajatel ei tõsteta palka enne, kui nad on lõpetanud laste diskrimineerimise.

Näiteid võime leida igast koolist. Näiteks ühes koolis küsib õpetaja, et kui 1+1=2 ja 2+2=4, siis palju on 4+4?
Mis tähendab, et ise vastab ta ära lihtsad küsimused, aga raskemad jätab õpilasele.
Või näiteks ajaloo tunnis, küsitakse asju, mis on juhtunud enne õpilase sündi.
Kui sellised lollid ja rasked küsimised lõpetatakse juba sellel sajandil, võivad õpetajad järgmisel sajandil ka tegelikult palga tõusu lootma hakata.

Rõõmustav uudis kõigile Tori valla lapsevanematele! Kampaania "ÄRA LÖÖ LAST" lõppes eile südaöösel.

Minuga te enam täna õhtul ei kohtu. Ilusat õhtu jätku teile.

Ja saate lindistus kestis edasi, selle kohta saate juba täpsemat infot nende käest, kes kohal olid sellel õhtul. Kõik külalised olid kenasti kohal. Ei puudunud ka Anu koer Baruto (Jane), kes külastas stuudiot mitu korda ning tekitas elevust publiku seas.

Suured tänud kõigile kollektiividele, juhendajatele ja külalistele, kes osalesite "ringVAATE" avalikul lindistusel. Kui kaamerad olid oma töö lõpetanud, siis said kõik vahuveini juua ja mõnusa soolase tordiga oma meeli ergutada. Tantsuks mängis meie oma valla mõnus ansambel "Vanad Sõbrad".

Viimased külalised lahkusid majast kell neli hommikul!

Aitäh!