Meie sõidu sihtkoht oli Uusimaa läänis paiknev Mäntsälä. Selles linnas elab 20 tuhat elanikku ning see paikneb umbes 60 km Helsingist põhja pool. Kohapeal korraldati meile samuti mitmeid ekskursioone. Käisime Saaren Kartano endise mõisakompleksiga tutvumas, kus nüüd asub põllumajanduskool, samuti Mäntsälä kirikus ning kalmistul. Tutvustati veel Hirvilaane mõisat ning selle ajalugu. Nüüd on see külastuskeskus, kus saab pidada ka konverentse.

Ööbimiskoht oli meil kohalikus golfimajas. Seal saime õhtusöögilauas sõprade segakoorigakoos laulda. Õhtu kujunes meeleolukaks. Kaaslastel olid trükitud lauluvihikud, millest saime meiegi nende laule laulda. Oli toredaid seltskondlikke mänge ning soomlastele omaselt saunas käimise võimalus.

Pühapäeva, 28. aprilli hommikul valmistusime ühiskontserdiks, mis toimus vallamaja saalis. Esines kohalik koor Mäntsälän Viihdelaulajat ja Tori segakoor. Saal oli kontserdikülastajaid täis. Esitasime 8 laulu, lisaks veel kaks ühislaulu Vastuvõtt külastajate poolt oli soe.

Veidi sõprusest Soome kooridega. 1996. aastast oli meil sõpruskoor Jämsäs, kus käisime kaks korda külas, samuti nemad meilgi. Eelmisel aastal, kui pidasime oma koori 145. aasta juubelikontserti, saime tuttavaks Mäntsälä kooriga. Nende dirigent Anneli Kont-Rahtola on Eestist pärit ning lõpetanud Tallinna Muusikaakadeemia. Ta on olnud ansamblis Leigarid viiulimängija ning avaldanud mitmeid uurimistöid Eesti rahvamuusika kohta. Tänu temale ei olnud meil suhtlemisel keeleprobleeme.

Jäime kõik reisiga väga rahule. Lisaks laulmisrõõmule saime ka muid teadmisi ning meelekosutust.