Järgnes pidulik sünnipäevakõne juubilarile, kus meenutati ka tema töid-tegemisi Tormas. Oma kõnes tänas õppealajuhataja Endla Viesemann kooli nimemeest uuendusmeelse õpilaste kasvatamise ja arendamise eest. Tänutäheks lilled ausamba jalamile ja sünnipäevalaul koos ansambliga "Linnutaja".

Ülevaate Jakobsoni elust ja tööst Kurgjal andis Kurgja Talumuuseumi direktor Monika Jõemaa. 1957. aastast kannab Torma kool C. R. Jakobsoni nime. Kooli seinal ripub 2007. aastast tema puidust bareljeef. Teemal, kas kool õigustab Jakobsoni nime, arutles kooli direktor Toomas Aavasalu. Kõige rohkem tundis direktor heameelt selle üle, et lapsed õpivad hästi ja igal kevadel on palju kiituskirjaga lõpetajaid. Kool tunneb uhkust selle üle, et noored õpivad jälle puhkpillimängu. Kõik me arvasime, et kui Jakobson juhtumisi kuulab ja jälgib kooli tegemisi, on ta kooliõpilastega rahul.

Väga kena on nüüd remonditud Jakobsoni tuba, õpetaja Anne Schasmin kujundas uued stendid. Kui keegi tunneb huvi kooli ja Jakobsoni elu ja tegemiste vastu, tulgu meile külla.

Korraldajad kutsusid kõiki, kes uhkust tunda oskavad, et ka nemad Jakobsonide kodupaigast pärit on, appi Jakobsoniga seotud paiku Tormas tema järgmiseks juubeliks korda tegema. Kauni suvepäeva lõpetasime ühises sünnipäevalauas. Päeva läbiviimist ja Jakobsoni toa remondi projekti toetasid Kohaliku Omaalgatuse Programm ja Torma põhikool.

Aitäh kõigile, kes aitasid päeva ette valmistada! Aitäh kõigile külalistele!