Väikelastega perede mureks on lasteaiakohad - neid praegusel hetkel kõigile soovijatele ei jätku. Leevendust oodatakse lasteaia Päikesekild renoveerimis- ja ümberehitusprojektist. Renoveerimine on arengukavas planeeritud aastasse 2013, kuid selle võiks ära teha kohe. Samas võiks mõned aastad oodata kapitalimahutustega 4-rühmalise korpuse juurdeehitusega: rahvastikuprotsesside analüüs ei anna kindlustunnet, et selline investeering pikemas perspektiivis targaks osutub. 2011. aastal on toimunud järsk sündimuse langus, mille saabumist ka demograafid prognoosinud. Peamisteks põhjusteks on 1990. aastatel sündinud ligi kaks korda väiksemate põlvkondade jõudmine sünnitusikka, samuti see, et 2000. aastate nn edasilükatud sünnid on ära toimunud. Seitsme kuu statistika põhjal on Eestis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga sündinud 9,2% lapsi vähem, Saku vallas on kaheksa kuu vastav näitaja aga anomaalselt suur - vähenemine ligi kolmandiku võrra. Kuna hooneid ehitatakse aastakümneteks (-sadadeks), oleks otstarbekas vaadata pisut pikemat aega ning langetada võimaliku juurdeehituse otsus arengukava hilisema korralise ülevaatuse käigus.

Et olukord lastehoidu vajavate perede jaoks saaks siiski soodsa ja kiire lahenduse, võiks Saku vallas lapsehoiutoetuse tingimusi leevendada ning maksta toetust kõigile 1,5 kuni 3-aastaste laste vanematele, kes ei soovi lasteaiakohta, sõltumata kuludokumendi olemasolust. Võimalus kodus olla on väikelapse füüsilisele ja vaimsele tervisele soodne, sotsialiseerumine muutub arengupsühholoogiliselt lapse jaoks oluliseks alates kolmandast eluaastast. Vajalikud lisaressursid selle meetme rakendamiseks saaks lasteaia juurdeehituse planeeritud jooksvate kulude eelarvest.

Niisugust korda rakendatakse juba mitmes omavalitsuses ja see võimaldab paindlikumalt reageerida nii lasteaiakohta vajavate laste arvu muutustele kui ka vanemate soovidele erinevate lapsehoiuvormide osas.