Paraku ei saa antud projekti puhul kasutada ütlust: lõpp hea, kõik hea. Projekti viimase osatööde teostus osutus kõike muud kui rõõmustavaks. Tööde mahus teostati vee- ja reoveetorustike ning reoveepumplate rajamist Pringi külas Rummu tee piirkonnas, Leppneeme külas Kiigemäe tee piirkonnas ja Muuga külas Kasekännu, Tammekännu, Koduranna ja Meriste tee piirkondades. Tegemist on piirkondadega, kus selle aasta alguses jäid torutööd pooleli seoses ehitusettevõtte AS K&H pankrotiga.

Esimesed märgid, et tööde teostus osutub ehitusettevõtja Tallinna tütarfirmale ülejõu käivateks, selgusid 2010. aasta lõpus, mil tööd võttis üle Tartu emafirma. Alguses hoogsalt alanud töö vaibus ka sel korral ning seoses töövõtja poolt mitmete lepingu oluliste punktide rikkumisega otsustas AS Viimsi Vesi taganeda lepingust, mitte välja maksta juba rajatud, kuid katsetamata torustikke ning võtta ära ehitusettevõtja poolt esitatud ehitus- ja garantiiaegse tagatise.

Kokkuvõtlikult oli tegemist ehitusettevõtja poolt majanduslanguse perioodis esitatud pakkumishinnaga, mis hilisema hinnatõusu käigus sai ettevõttele saatuslikuks. Sarnane tulem oli ka teistes Eestimaa piirkondades, kus erinevad ehitusettevõtjad lõpetasid tegevuse või taganesid lepingust.

Eeltoodule tuginedes kuulutati välja riigihange teostamata tööde lõpetamiseks. Pakkumise esitamise aluseks oli ühikhind ning teostavate tööde hinnanguline maht (täpset mahtu ei olnud võimalik määrata, kuna töövõtja poolt ei esitatud täitedokumentatsiooni, uuringute tulemusi ja teostusjooniseid).

Pärast riigihanke pakkumiste avamist selgus, et nüüdne turuhind on osutunud ca 6 korda suuremaks, kui oli ühtekuuluvusfondi projekti eelarvelisi vaheneid. Tulenevalt olukorra lootusetusest pöördus AS Viimsi Vesi taotlusega läbi SA KIK Eesti riigi poole toetada tööde lõpetamist. Esitatud taotlus leidis SA KIK nõukogu poolt toetust ning töödega võidi alustada.

Paraku selgus tööde teostamise igal järgneval päeval uusi puudusi ning planeeritud tööde maht osutus oluliselt suuremaks, kui olemasolev informatsioon võimaldas hinnata. Kuna rajatud torustikud olid katsetamata, siis hilisemate tööde käigus selgus, et töid teostati palka mittesaanud AS K&H töömeeste ja alltöövõtjate poolt mitmes kohas väga ebakvaliteetselt või suisa pahatahtike varjatud puudustega (nt veetorustike sulgarmatuurid olid jäigalt kinnitamata, osa reoveetorustikest oli lõpetatud ca 15 cm enne kaevu jne).

Kuna iga järgnev päev tõi uusi üllatusi eelnevate töömeeste ebakvaliteetsest ja ka pahatahtlikust tööst, siis kulus suur hulk piiratud vahendeid nn pahatahtlike puuduste kõrvaldamiseks. Igapäevaste täiendavat tööde mahu kiire suurenemisega võttis AS Viimsi Vesi seisukoha, et esimesena tuleb korda teha kõige sügavamal asuvad tööd (st veevarustus), järgmistena kõrgemal asuvad kommunikatsioonid kuni teekatte ja haljastuse taastamiseni. AS Viimsi Vesi planeerib kirjeldatud tööd lõpetada 2012. aasta keskel.