"Meie andmetel juhtus õnnetus oktoobri viimase päeva õhtul. Järgmisel päeval täitis maaomanik mahuti kruusaga ja tasandas ümbritseva pinnase ning muutis selle täiesti ohutuks. See on suur õnn, et õnnetus ei toonud lapsele kaasa füüsilisi vigastusi.

Õnnetusse sattunud lapse kaaslast Raiko Hotskit, kes näitas üles vaprust ja julgust oma sõbrale abi organiseerimisel, tunnustasime 23. novembril toimunud Rae valla aastapäeva peol vapra käitumise eest," ütles vallavanem. 

Metallivargad haistavad maas vedelevat raha

Mart Võrklaev paneb inimestele südamele, et pimedal ajal tuleb olla lahtiste kaevuluukide osas eriti tähelepanelik ning anda kohe teada, kui märkate puudu olevat kaevuluuki.

"Soovime kutsuda inimesi üles olema tähelepanelikud kaevuluukide suhtes, sest metallivargad on haistnud, et maas vedeleb puhas raha. Toimunud õnnetus Lagedil leidis aset põhjusel, et ekspluatatsioonist välja jäetud tuletõrjevee mahuti kaevuluuk oli ootamatult ära viidud. Kui veel sügisel samal alal muru niideti, oli kaevuluuk alles. Arvata võib, et kaevuluugi kadumine oli metallivaraste tegevuse tagajärg," ütles Võrklaev.