25. juunil Paides toimunud Eesti meistrivõistlustel (EMV) teatetriatlonis õnnestus Tabasalu Triatloniklubil võtta nii üldvõit kui ka EMV-i arvestuses I ja II koht.

Teatetriatlonis võisteldi Rahvusvahelise Triatloni Liidu (ITU) poolt kinnitatud võistlusformaadis.

See tähendab, et neljaliikmelise võistkonna iga liige järjekorras naine-mees-nainemees läbis triatlonidistantsi (0,3 kilomeetrit ujumist + 8 kilomeetrit jalgrattasõitu + 2 kilomeetrit jooksu).

Tabasalule kaks medalit

Võistlustulle asus tosin võistkonda. Võistluse võitis ja Eesti meistriteks krooniti Tabasalu Triatloniklubi I võistkond koosseisus Alma Sarapuu, Siim Kauge, Liis-Grete Arro ja Hannes Poolamets.

Üldarvestuses teise koha saavutas TTÜ SK/ Viru SK ühendatud võistkond. Selle koosseisus olid Helen Schmidt, Harri Sokk, Liisi Rist ja Mart Suurkivi. Et võistkond ei koosnenud ühe klubi liikmetest. Seepärast võitis EMV II koha üldarvestuses kolmandana finišeerunud Tabasalu Triatloniklubi II võistkond. Selles võistlesid Laura Kallas, Margus Heintalu, Rahel Kallas ja Lauri Otsmaa.

Et Tabasalus on triatlonitreeningutega tõsiselt tegeletud juba 16 aastat, olid tulemused ka igati ootuspärased.

Teatetriatlon olümpiale!

Teatetriatloni Eesti MV korraldati esmakordselt. Korraldajatel õnnestus igati tõestada, et teatetriatlon väärib edasiarendamist, huvi ala vastu on olemas ning oma vaatemängulisuse poolest vääriks teatetriatlon kohta suveolümpia programmis.

Seni on olümpial kavas vaid triatloni individuaalvõistlus (distantsil 1,5 kilomeetrit ujumist - 40 kilomeetrit rattasõitu - 10 kilomeetrit jooksu). Kuid ITU teeb selle nimel kõvasti tööd, et riikidevaheline teatetriatlon just Paides toimunud formaadis jõuaks 2016. aastal olümpiaalaks.

Ametlikud tulemused on üleval: www.triatlon.ee. Triatlonisuvi Eestimaal jätkub.