Perenaine Aivi Hiibus ütleb, et kõiges on “süüdi” tema kirg viltimise ja vilttoodete vastu. Aga töö ja tooded ei mahtunud enam koju ära. “Otsisin siis Arukülast maja, kus saaks lemmiharrastustega tegelda. Ja leidsingi veidi õnnetu ja räämas endise taarapunkti raudtee kõrval,” räägib Hiibus. Hoone oli seisnud kümmekond aastat tühjana, aknad olid vineeridega kinni löödud, vesi ja kanalisatsioon puudus. Korrastamist alustati kolm aastat tagasi ning peatselt avati käsitööpool. Kohviku avamiseni jõuti veidike hiljem, sest toitlustamisega kaasnevad kõrged nõudmised ning ruumid peavad neile vastama.

Käsitöövalik on ruumides suur. Vildist mütsid, riided, ehted, keraamika, küünlad ja muu põnev kraam. Müügil on sojavahast küünlad ning seebid. Mõlemaid võib nimetada Eesti ja Läti segatoodeteks. Üks meister, Marina Beljajeva, elab samas lähedal, Kurgla külas. Teine meister on Aserist pärit Jelena Luštšenko, kes töötab praegu Riias. Kahe naise firma kannab nime Marlen Fabrics OÜ.

“Minul oli tüdimus odavatest hiina asjadest. Mõtlesin koos sõbrannaga, et peaks ise hakkama küünlaid, seepi ja ehteid tootma,” ütleb Beljajeva. Kõigepealt valmistati ehteid, millest osa on ka VildiVillas müügis. Seejärel jõuti küünalde valamiseni. Erinevalt laialt tuntud parafiinküünaldest ei sisalda Luštšenko valatud tilkagi naftatooteid. Tänu sellele on need ka keskkonnasõbralikud ega erita heitgaase.

Loe pikemalt Harju Elust.