Et vägagi käegakatsutavas kauguses on 2015. aasta rahvusvahelised hansapäevad, siis jätkuvad otsingud ja katsetamised. Pealava pannakse seekord üles Rubiini platsile ning lisaks leiavad kesklinnas endale koha kaks väiksemat lava, kus laupäeval ja pühapäeval saab kultuuriprogrammi nautida. Kondase keskuse aias tehakse teatrit ja Köleri parki koonduvad lastele mõeldud tegevused. Nagu ikka, pakutakse muuseumi hoovis põnevat tegevust, vanalinna tänavatel laiub mitmekesise kaubavalikuga laat ning Johan Laidoneri platsil pakutakse head - paremat kõhutäidet. Raekoja pargis seavad laagri üles muinasmehed ning järve rand ootab neid, kes soovivad oma jõudu ja osavust proovile panna. Nüüdisaegne laat ehk Mulgi mess seab end üles Vabaduse platsil. Aga kui see kõik ei ole üldsegi nii, vaid on natuke teisti, siis on see meelega tehtud. Ootamatused ning segunemised on just see, mida seekordsetelt hansapäevadelt oodata võib.

Reedeõhtune avamine toimub Rubiini platsil ning seekord pööratakse erilist tähelepanu hansapäevade ühele peamisele komponendile - laadale. Komeedina harrastusteatrite taevasse tõusnud Seasaare näitemängu selts teeb puust ja punaseks selle, kuidas kauplemisest suurimat kasu lõigata. Seejärel suundutakse rõõmsa rongkäiguna järve äärde kontserdile, kus jõud ühendavad rütmigurud Reigo Ahven ning Silver Sepp oma ansambliga Bombillaz. Pidu rannaliival tõotab tulla kuum! Rütmi jagub ka laupäevaõhtusesse kontserdisse kesklinnas - suveõhtu sume sving saab olema see, mis oma särtsakusega kaasa haarab.

Kuna kava pole lõplikult kinni löödud, siis ootavad korraldajad, et oma osalemissoovist annaksid teada nii kaupmehed kui käsitöölised, kes ehedat ja oma tehtud kaupa müüa tahavad või on valmis oma oskusi töötubades jagama. Neid pakkumisi ootab Bonifatiuse gild e-postiaadressil bonifatiusegild@ gmail.com. Samuti on oodatud lauljate, tantsijate, muusikute ja sõnaseadjate etteasted, olgu need pikad või lühikesed, üksi või poolesajakesi, minoorsed või mažoorsed - koht programmis on igaühele olemas. Osalemissoovist anda teada e-postiaadressil ivi@viljandi.ee.