Laadal on võimalus tellida koolivormi ja juba neljandat aastat propageerib Viimsi Kool koolivormi taaskasutust. Viimsi Turvalisuspäeva korraldamise jätkuv ja üllas eesmärk on anda viimsilastele igakülgset teavet, kuidas tagada enda ja oma lähedaste turvalisus ning kaitsta oma vara. Vallaelanikele antakse asjalikke nõuandeid turvalisuse, tuleohutuse, tervishoiu, liiklusturvalisuse, koduse vara kaitse, vältimatu abi ja muude turvalisusega seotud probleemide valdkonnas.

Viimsi Turvalisuspäeval osalevad: Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Politseiprefektuuri Ida politseiosakond, Päästeameti Põhja-Eesti Päästekeskus, Tallinna Kiirabi, Maanteeamet, MTÜ Eesti Naabrivalve, G4S, Securitas Eesti, Kaitseliit, Ohvriabi, Naiskodukaitse ning Viimsi Vabatahtlik Merepäästeühing. Üritusel osalevad ka Viimsi Vallavalitsuse ametid. Võimalus on esitada oma probleeme või küsimusi valla esindajatele.

Sel aastal on plaanis üritusel läbi viia sotsiaalset turvalisust puudutav seminar. Ardo-Heiki Ingar, pereisa ja holistiline psühhoterapeut, tutvustab loengu käigus, kuidas olla ise tasakaalus ja õnnelik ning seeläbi luua kindlat pinnast, millelt koos perega turvaliselt üksteist toetades edasi kasvada.

Turvalisuspäeva tegevused on kõik seotud turvalisusega - sisejulgeoleku asutuste spetsialistid õpetavad, kuidas ennetada õnnetusi ja kaitsta oma lähedasi. Võimalik on proovida tulekustutiga kustutamist, tutvuda suitsuanduri tööpõhimõtetega, proovida pöörlevat autot ning omandada teadmisi inimese elustamisest.

Põhja Politseiprefektuuri Ida politseiosakonna liiklusjärelevalve talitus tutvustab politsei operatiivtehnikat.

Kohal on ka Viimsi konstaablid ning noorsoopolitseinikud, kes tutvustavad oma tööd ning jagavad praktilisi näpunäiteid turvalisusest ja liiklusohutusest.

Tallinna Kiirabi jagab praktilisi teadmisi esmaabist ning demonstreerib esmaabivõtteid, kuidas inimest ohuolukorras päästa. Õpetatakse, kuidas teha kuntslikku hingamist ning kuidas kiirabiga hädaolukordades suhelda.

Põhja-Eesti Päästekeskus annab algteadmisi tuleohutusest. Päästjad näitavad, mis võib juhtuda koduses majapidamises, kui ei järgita elementaarseid tuleohutusnõudeid. Samuti on võimalik proovida ja omandada pulberkustuti kasutamisoskust.

Maanteeamet toob kaasa atraktsiooni "pöörlev auto", mille sees sõites saab igaüks veenduda turvavöö kasutamise vajalikkuses. Instruktori juhendamisel saab proovida, kuidas väljuda katuse peal seisvast autost. Sel aastal keskendub Maanteeamet ka mopeedi ja jalgratta turvalisusega seonduvale - üritusele tuuakse kohale tehnilistele nõuetele vastav mopeed ja jalgratas, kohapeal räägitakse ja tutvustatakse vajalikku turvavarustust, mis peab kasutajal olemas olema.

MTÜ Eesti Naabrivalve tutvustab oma tegevusi ning eesmärke vallas, milleks on tõsta elanike turvalisust kodudes, tehes seda lähemas ümbruskonnas elavate inimeste endi aktiivse kogukonnakeskse koostegutsemise kaudu.

Turvaettevõte G4S ja Securitas Eesti tutvustavad kaasaegseid koduvalvesüsteeme ja nende kasutamise võimalusi. MTÜ Ohvriabi annab asjalikku nõu, kuidas tegutseda ennetavalt, et mitte sattuda kuriteo ohvriks.

Viimsi vabatahtlikud merepäästjad Vabatahtlikust Merepäästeühingust jagavad näpunäiteid ohutust suplemisest ning tutvustavad päästevarustust, veesporti ja sukeldumist.

Vabatahtlikud merepäästjad korraldavad Viimsi Kooli ujulas ka näidispäästeõppuse.

Viimsi Turvalisuspäeval ja kooli infolaadal astuvad oma etteastetega üles paljud Viimsi huvialaringid.

Turvalisuspäeva ja kooli infolaata on lubanud tulla avama EV siseminister Ken-Marti Vaher. Üritus toimub 15. septembril algusega kell 11.00-14.00 Viimsi Kooli siseruumides ja parklas (Randvere tee 8).

ÜRITUS ON KÕIGILE TASUTA!