Jüri joogapäeval, 18. märtsil, tutvustame klassikalise jooga põhitõdesid ja proovime osa neist omal nahal järele. Räägime selja tervisest ja sellest, kuidas hingamine aitab organismi puhastada ja oma emotsionaalset elu juhtida, oskusest lõdvestuda jpm. Juttu ja tegevust jätkub nii eakatele kui lastele.

Võimalus on kuulata ja saada nõu joogaterapeudilt dr. Maimu Opmannilt, kes räägib tervendamisest jooga abil. Joogateraapia on üpris vähetuntud võimalus, kuna seni on Eestis ainult kaks diplomeeritud joogaterapeuti.

Joogapäevaga Jüris tähistame ühtlasi ka klassikalise joogaõpetuse jõudmist Eestis kvalitatiivselt uuele tasemele. Rahvusvahelise joogaõpetaja sertifi kaadi saamiseni mainekast Krishnamacharya Healing & Yoga Foundation'ist on jõudnud esimene lend Eesti joogaõpetajaid. Lisaks oma eelnevale pikaajalisele jooga- ja õpetajapraktikale on üle 30 õpetaja saanud nelja-aastase õpetajaprogrammi raames põhjaliku väljaõppe jooga teooriast, anatoomiast ja õpetamise turvalisest metoodikast. Osa neist jätkavad juba samas koolis joogaterapeudi õpinguid. Vaata lähemalt ka internetist aadressil www.khyf.net Kuulen tihti inimesi ütlevat, et neile jooga ei sobi, sest nad ei paindu.

Meie õpetajad joogakoolis väidavad, et painduvus on küll oluline, aga mitte kehas, vaid peas. Jooga tulemust mõõdetakse mitte ainult selja painduvuse järgi, vaid ka selle järgi, kui painduvad on põsed.

Joogapäeva Jüris on kõigile osalejatele tasuta. Korraldaja on Rae Kultuurikeskus koostöös Tallinna Joogaühinguga.