Jalgratastega liikuma on oodatud kõik huvilised, olenemata vanusest või sportlikust vormist. Tulla võib ka terve perega. Marsruudi koostamisel lähtusime eesmärgist tutvustada osalejatele võimalikult palju Viimsi poolsaare ajalugu, vaatamisväärsusi ning looduslikult kauneid kohti.

Planeeritava distantsi pikkus on umbes 30 kilomeetrit, kuid selle läbimise muudavad lihtsamaks ja meeldivamaks iga mõne kilomeetri järel tehtavad peatused, kus giid annab ülevaate antud koha huviväärsustest ning ratturid saavad puhata ja end söögi-joogiga turgutada. Soovijatel on võimalus liituda grupiga mistahes peatuspunktis või ka retk endale sobivas kohas lõpetada. Orienteerumist hõlbustab Viimsi rattaretke kaart, kuhu märgitakse poolsaare vaatamisväärsused ja retke ajakava ning mis ilmub ajalehe Viimsi Teataja vahelehena. Retkest osavõtjad saavad kaardi ka stardipaigas kohapeal.

Viimsi rattaretke algusja lõpp-punktiks saab olema Viimsi mõisapark (restorani Il Coccodrillo juures, Pargi tee 12). Kogunemine toimub pargis 4. juunil kell 9.30-10.00. Mõisa pargi palliplatside juures on vajadusel võimalik autosid parkida.

Retk algab kell 10.00 giid Jaan Tagaväli juhtimisel. Mõisapargist suundutakse mööda turvatud marsruuti Viimsi Vabaõhumuuseumini. Pärast puhkepausi jätkub teekond Rohuneeme tippu, järgmised peatused on plaanis Kelvingi, Leppneeme ning Tammneeme külades ja sadamates. Edasi suundub retk Randvere keskuse ja kiriku juurde ning viimane peatuspunkt on Viimsi tuletorn. Rattaretk lõppeb taas Viimsi mõisa pargis orienteeruvalt kell 17.30.

Viimsi rattaretkel osalemine on kõigile tasuta, kuid korraldajatel on palve huvilistel end aegsasti registreerida. Kiiremad 150 registreerujat saavad endale sündmuse sümboolikaga tasuta T-särgi. Kõik osavõtjad saavad lõunasupi ja joogipudeli. Rattaretk toimub ka vihmase ilmaga. Halva ilma korral valitakse lühem marsruut.

Kõigil, kes soovivad osaleda Viimsi Rattaretkel, palume eelregistreerida hiljemalt 15. maiks e-posti aadressil või telefoni teel Viimsi valla kultuuri- ja spordiametis: Marje Plaan, tel 606 6866, marje@ viimsivv.ee või Tiia Tamm tel 609 0980, tiia@viimsivald.ee

Viimsi rattaretke täpsustuv info ilmub järgmistes Viimsi Teataja numbrites. Info on samuti saadaval Viimsi valla koduleheküljel www.viimsivald.ee.

Ürituse korraldamist toetab regioonidevahelisele koostööle suunatud INTERREG IVC programm, kus Viimsi Vallavalitsus osaleb partnerina projekti "Transport Carbon IntenCities (TraCIt)" raames.