Suurimad tuuleenergia tootjad Eestis on Nelja Energia ja Eesti Energia. 2014. aastal eraldasid nad kokku kohaliku elu toetavatesse mittetulundusühingutesse ligi 100 000 eurot.

Läbi aastate on fookuses olnud investeeringute toetamine, näiteks möödunud aastal rajati Aseri lasteaiale piirdeaed ning Hara külasse mänguväljak. Ka Hanila valla Pauluse koguduse kroonlühtrid, Virtsu sadama ujuvkai ja Kunda külaseltsi abihoone katus said remonditud tuuleenergiast laekunud rahade abil. Aseri kool soetas aga e-kooli süsteemi kasutamiseks vajalikud arvutid ja tarkvara. Toetatud investeeringute nimekirja mahtus 2014. aastal ligikaudu 30 kohalikul tasandil olulist projekti.

Lisaks finantseeringutele on raha eraldatud ka kultuuriüritustele ja spordile. Näiteks soetas Virtsu Arenguselts keraamikaahju ja MTÜ Tervem Noarootsi savi põletamiseks kõrgkuumusahju. Hanila spordiselts toetab hooaja vältel kahe noore lauatennisemängija võistlusi ja treeninglaagreid. Viru-Nigulas on kaasa aidatud aga motospordile ürituse Viru-Nigula punnvõrr 2014 ja motokrossi meeskonna toetamise näol. Kokku sai möödunud aastal toetust ligi 40 spordi- ja kultuuriprojekti.
Mittetulundusühingud, mis on rahastatud tuuleparkide tulude abil, jätkavad kohalike kogukondade ideede realiseerimisele kaasaaitamist ka sel aastal. Omavalitsustel on vaja käima lükata või korda teha olulisi suurprojekte, mille jaoks saab küll Euroopa Liidu fondidest toetust taotleda, kuid tihti napib vahendeid omafinantseeringuteks. Nii otsustaski näiteks MTÜ Aseri Tuul hiljuti kaasa aidata vanuritele ja puuetega inimestele mõeldud Aseri valla Lille Turvakodu renoveerimise omafinantseeringu leidmisel.

Toetuse ja taotlemise andmed on üleval ka valdade kodulehtedel:
MTÜ Hanila Valla Toetusgrupp http://www.hanila.ee/et/mtu-hanila-valla-toetusgrupp

Noarootsi Tuuleenergia MTÜ https://noarootsi.kovtp.ee/noarootsi-tuuleenergia-mtu

MTÜ Viru-Nigula Valla Toetusgrupp http://www.viru-nigula.ee/index.php?id=125926