See on 20% võrra mullusest enam ning 9% võrra rohkem kui kriisieelsel tippaastal 2008.

Esimese poolaasta laekumiste maht on reeglina pisut väiksem kui aasta teisel poolel, seega valla peamise tuluallika täitumise seisuga võib rahul olla, arvestades ka eelarve suhteliselt pingelist seisu.

Laekumiste paranemine enamikus omavalitsustes jätkub, kuid tulude jõudmine masule eelnenud tasemele võtab veel aega. Kui võtta arvesse ka vahepeal toimunud inflatsioooni, siis on kaotused tuludes kriisieelse ajaga võrreldes päris suured. 2010. a. näitajad on tänaseks küll valdavalt ületatud, kuid 2007 ja 2008 tasemest ollakse siiski veel kaugel.

Võrreldes 2010.a. I poolaastaga on üksikisiku tulumaksu laekumine Eestimaa omavalitsustes kasvanud 6% võrra. Maakonniti on pilt erinev - väikseim kasv on Pärnumaal (2%), suurim Jõgevamaal (7%).

Tartumaal oli laekumine 6% võrra suurem kui 2010.a. I poolaastal. Maakonna omavalitsustest on suurim kasv üllatuslikult Piirissaare vallas (24%), järgneb Luunja vald (kasv 20%).

 Väikseima kasvuga on Puhja vald (4%), 5% kasvuga on 6 omavalitsust.

Suhteliselt erinev on ka tulumaksu laekumine 1 elaniku kohta. Tartumaa keskmine on 205 eurot inimese kohta, ulatudes 69 (Peipsiääre vald) ja 87 (Piirissaare vald) eurost kuni 284 euroni (Ülenurme vald). Luunja vald on Ülenurme ja Tähtvere järel kolmas (227 eurot), järgneb Tartu vald 223 euroga.

 Detailsemate finantsnäitajatega on huvilistel võimalik tutvuda Rahandusministeeriumi kodulehel www. fin.ee rubriigis kohalikud omavalitsused.