Fotod külmunud joast šokeerisid mind. Erinevaid veebilehekülgi sirvides tekkis tunne, et Eesti on üks kõige rahulikm koht maailmas.

Nende mõtetega saabusime Tallinna lennujaama. Järgmisel päeval aga paistis päike ning meil oli imeline ringkäik tutvumaks vaatamisväärsustega.

Hämmastas kooli sisu

Teisel päeval külastasime suurepärast Jüri Gümnaasiumi. Kõik olime hämmastunud imetoredatest tegevustest koolis. Õpilased olid väga nutikad, vaiksed, abivalmid, sõbralikud ja lahked. Klassid ei olnud ülerahvastatud.

Õpilased olid jaotatud vastavalt nende huvidele. Kõige tähtsamaks erinevuseks meie haridussüsteemides pean oskuste arendamist, mitte ainult õppeainete õpetamist nagu matemaatika või loodusteadused, aga samuti õpetatakse tantsu, muusikat, suusatamist ja sporti. Kooli erinevad struktuuriüksused toimisid väga hästi.

Kogu personal ja õpetajad olid väga lahked ning abivalmid. Mul ei lähe eales meelest, et direktor Maria sõitis naeratava ja mõistva näoga oma isikliku autoga (vähemalt 30 km edasi-tagasi), et tuua CDd, mille olin unustanud hotellituppa (veelkord suured tänud, Maria). Samuti nägin, et Eesti inimesed on töökad, sõbralikud ja väga head organisaatorid. Kristi andis endast kõik, et teha meie külaskäik meeldejäävaks. See tal ka õnnestus!

Olen tänulik armsale sõbrale Kristile ja tema kolleegidele. Suured tänud teile kõigile.

Ayla Takar Türgist
_________________________________________

Kohtusin Comeniuse raames Eestisse tulnud jõudnud õpetajatega ning tutvustasin neile, kuidas toimub hariduse rahastamine Rae vallas.

Külalised olid positiivselt üllatunud, kui ilusaks oleme suutnud oma koolid ja lasteaiad ehitada ja kui hea keskkonna luua õppimiseks. Eesti oli nende jaoks muljetavaldav. Mul on hea meel selle üle, et saime tutvustada meie koole ja lasteaedu kui väga heade õpitingimustega haridusasutusi ning saime kinnitust, et oleme nende arendamisel ja loomisel teinud tublit tööd.

Mart Võrklaev, vallavanem

Üldhariduse valdkonna allprogrammina on Comenius pakkunud koolidele, õpetajatele, üliõpilastele ja koolitusasutustele erinevaid rahvusvahelise koostöö võimalusi alates 1995.aastast. Comenius on programm, mida viib ellu sihtasutus Archimedes.