60-le eri vanuses täiskasvanud psüühilise erivajadusega inimesele hakatakse Türi Kodus pakkuma ööpäevaringset erihooldusteenust. See tähendab, et peremajadest saab erivajadusega inimeste elukoht ning vajalik toetus, juhendamine ja ka meditsiiniline abi on neile tagatud ööpäev läbi.

Türi Kodusse tulevad elama siiani üle Eesti laiali asunud Järvamaa elanikud ja teised, kes avaldavad soovi elada just Türil, kuna on selle paigaga seotud olnud.

Peremajadesse elama asuvad inimesed on rahumeelsed ega vaja kuidagi erilist kohtlemist võrreldes teiste inimestega ümbritsevas kogukonnas. Nende peremajadel põhinev küla ei ole kinnine territoorium ning seal teenust saavad inimesed liiguvad ringi neile vajalikes ja olulistes kohtades nii iseseisvalt kui vajadusel ka tegevusjuhendajatest saatjatega.

Elukorraldus peremajades saab olema tavapärane. Elatakse kümnekesi ühise perena elamus, kus enamikul elanikest on oma tuba, ühisteks ettevõtmisteks on kasutada avar elutuba koos kööginurgaga. Ühes peremajas saab selle elanike ning töötajate vahel tekkida ka vahetum ja personaalsem side, mis mõjutab otseselt sealsete elanike rahulolu ning vaimset tervist. Tegeletakse nii tavapäraste majapidamistöödega kui ka erinevate aktiivsete teraapiliste ja töötegevustega, õhtuse aja saab igaüks sisustada vastavalt oma hobidele või muu meelepärasega.

Kindlasti asuvad Türi Kodu elanikud aktiivselt kasutama kogukonnas olevaid sportimis-, kultuuri- ja töövõimalusi ning kohaliku perearsti teenust. Loodame koostööd teha ka psüühilise erivajadusega inimeste päevakeskuse ja teiste puuetega inimestele teenuseid pakkuvate organisatsioonidega. Kindlasti osalevad meie elanikud Türi linna rahva ühistes ettevõtmistes, sest tänu Türi valla suurepärastele võimalustele loodame oma klientide elu kujundada aktiivseks ja tegevusvõime suurenemist toetavaks.

Luuakse kuni 20 töökohta

Esialgsete plaanide kohaselt tuleb külla 15-20 töökohta - peamiselt iga päev kohal viibivad tegevusjuhendajad ja Türi Kodu juht.

Teame, et Türi kogukond on nüüdisaegne, arenenud ja tolerantne ning meie inimestel saab olema rikas ja huvitav elu.

Türi Kodu ehitamise projekti rahastavad ERDF (Euroopa Regionaalarengu Fond) ja riik. Türi Kodu valmib 2013. aasta kevadel.

Kokku ehitab AS Hoolekandeteenused nüüdisaegsed uued elupaigad erivajadusega inimestele 11 Eestimaa paika.