Grammatika oskamise grande fininale toimus teisipäeval kogu koolipere silme all- fuajees olid seintel paberid, kuhu finalistid Karl-Erik Kuningas (5. kl), Laura Olonen (7. kl) ja Benita Ott (11. kl) valitud keerulisi sõnu kirjutasid. Kes vea tegi, langes välja. Saatuslikeks sõnadeks osutusid „kotlet“ ja „atentaat“. Parimaks kirjatundjaks pärjati Laura Olonen.

Kolmapäeval lahendasid 3.- 12. klasside õpilased meeskondlikult keelevigureid. Ilusasse eesti keelde tuli tõlkida tekst elust enesest „tsauki mida teed õhtul kinno tuled vä võix nigu enne shoppamas käija mull nabakat vaja naguJ emps lõugab koguaeg et mul nagu kõikkohad hilpe täis a tegelt pole ültse midagist selga pannaL“.
Teine tõlkeharjutus oli murdekeelest tänapäevakeelde. Tõlkimisega oli seotud ka kantseliitide lahti mõtestamine.
Võistlus ei koosnenud sugugi üksnes tõlkimisest- tuli osata kasutada kõnekäände ja vanarahva muhedaid ütlemisi sobivas kontekstis.
Tublimad keelevigurdajad olid 6., 7a ja 11b klassides.

Jaile Jürgens Järvamaa Keskraamatukogust mõtiskles teisipäeval I klassiga luuletuste ja sõnamängude üle. Neljapäeval kõneles Martin Ehala gümnaasiumile emakeele õpetamise minekust, olevikust ja tulevikust.

Terve nädala oli avatud arvamussein „Minu emakeel on….“. Saime teada, et emakeel on „veel parem kui ussisõnad“ ja „keel, kus on tore Õ-täht“.

Eesti keele tundides mängiti sõnamänge Ast Üni, Scrabble, Eesti mälumäng.

Emakeelenädala korraldasid õpetajad Averonika Beekmann, Anneli Talviste, Eve Laur ja algklassideõpetajad.