Kolmeosalise koolituse raames on koolitajad Invicta OÜ ja Sisekaitseakadeemia Avaliku Teenistuse Arendus- ja Koolituskeskus lubanud jagada teadmisi ja praktilisi oskusi.

Esimene koolituspäev toimub 17. augustil seminarina Türi kultuurimajas. Seminaril räägitakse hariduse üldisest olukorrast ja selle ümberkorralduste vajadusest ning kuulatakse loengut tööstressist, muutustega seotud emotsioonidest ning töömeeskonna lagunemisest ja uude meeskonda sulandumisest. Lisaks Türi Põhikooli ja Türi Ühisgümnaasiumi töötajatele osalevad seminaril ka Türi Vallavalitsuse haridusvaldkonna juhtivtöötajad.

Koolituse esimesele päevale on kogemuste jagamise eesmärgil kutsutud ka Audru, Jõgeva ja Sillamäe omavalitsuste haridusvaldkonna spetsialistid ja juhtivtöötajad, sest ka nendes omavalistustes on asutud haridussüsteemi ümber korraldama.

Koolituse teine osa on kahepäevaline ja see toimub koolide meeskondadele eraldi. Ka nendest koolituspäevadest võtavad osa Türi Vallavalitsuse haridusvaldkonna juhtivtöötajad ja seda eesmärgiga arendada vallavalitsuse ja koolidevahelist koostööd. Koolituspäevadel on koolitajad lubanud keskenduda suhtlemise ja grupitöö meetoditele koos praktiliste harjutustega.

Koolituse kolmas osa toimub 2012. aasta jaanuaris, siis kohtutatakse uuesti koolitajatega ja toimub arutelu, kuidas on õpitut praktiseeritud ja missuguse kogemuse see on andnud.

Koolitust "MEESKONNATÖÖ KÄIVITAMINE UUTES HARIDUSASUTUSTES" toetab 85% ulatuses Euroopa Liidu Sotsiaalfond, projekti kogumaksumus on 20 680 eurot. Projektijuhtideks on personalispetsialist Maire Pettai ja arendusspetsialist Reeda Kaal.