Järvamaa väljapanek oli üks suuremaid, võttes messihallis enda alla 50 m2 pinda, ning esindatud oli pea paarkümmend Järvamaa turismiettevõtet: Türi Muuseum, Eesti Ringhäälingumuuseum, Eesti Piimandusmuuseum, Järvamaa Muuseum, Ajakeskus Wittenstein SA, SA Paide Spordi- ja Tervisekeskus, Paide Kultuurikeskus, Koigi mõis, Eivere mõis, Roosna-Alliku mõis, külalistemaja Vana Tall, SA

A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel, Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus, Seidla tuulik, Järva Arengu Partnerid, Kilplaste küla teemapark ning Paide turismiinfokeskus, Paide Linnavalitsus ja Türi vald.

Türi Muuseumi juht Erika Jaanhold ütles, et tema arvates läks mess igati korda. “Palju külastajaid kahe päeva jooksul Järvamaa väljapanekut uudistamas käis, ei oskagi öelda, aga huvi selle vastu oli,” sõnas Jaanhold. Ta avaldas arvamust, et mõte tuua Järvamaa ettevõtted ühele pinnale on hea. Türi boksi külastanud tundsid huvi lillelaada, mõisate ja muuseumide kohta, samuti oldi huvitatud Türi kaunitesse koduaedadesse toimuvatest ekskursioonidest. “Aga küsiti ka konkreetselt erinevate sportlike aktiivsete tegevuste kohta, mida siinkandis harrastada saab. Paljud ütlesid, et siinkandis elavad neil tuttavad, ja uurisid erinevate sündmuste kohta, et saaks selle külaskäiguga ühildada,” rääkis Jaanhold.

Turismimessi tarbeks valmis Türi vallal ka uus reklaamtrükis, millest oli saadaval nii eesti- kui ka ingliskeelne variant. Jaanhold märkis, et kuigi nõuti ka venekeelset materjali, seda soovijatele jagada polnud. “Majanduslikel põhjustel neid ei trükitud,” selgitas ta.

Jaanhold ütles, et Türil on turismi vallas veel, mille poole püüelda. “Küsiti, mida teha mitmepäevasel puhkusel Türil, kui ainuüksi muuseumikülastusest jääb väheks ja soov on leida siinkandis mitu päeva põnevat tegevust. See probleem tõuseb eriti teravalt esile talveperioodil. Saime ka häid vihjeid, kuidas turismitrükiseid ja kaarte veel paremini koostada. Et seal oleks kirjas vaid kõige olulisem informatsioon ja mitte väga palju ülearust juttu,” rääkis Jaanhold.

Kokku külastas messi kolmel päeval tasuta kutse ja piletiga 20 853 inimest.