Lapsed ja noored kasutasid võimalust vana aja mänge mängida ning seiklustegevusi harrastada, huvilised said sõita isegi kanuuga. Kes aga konkreetsetest tegevustest osa võtta ei soovinud, need nautisid lihtsalt kaunist loodust ja mõnusalt mahedat suveilma, uudistasid väljapanekuid omatoodete laadal või maitsesid Türi Burgeri toitlustustelgis pakutavat. Eriti tihedaks ja meeleolukaks muutusid tegevused pärastlõunal, mil toimusid küladevaheline mälumäng ja meeskondlikud sportlikud jõukatsumised.
Kabala võistkond teatevõistlust läbimas

Mälumängu oli ette valmistanud Ülo Ormus, tema küsimused käsitlesid nii Türi valla külade ajalugu, loodust kui ka inimesi. Mälumängus osales 9 küla ning lisaks Türi linna võistkond. Mälumängu võitjaks tunnistati Rassi küla, järgnesid Retla ja Türi-Alliku võistkonnad. Küladepäeva sportliku osa valmistas ette Kabala Kultuuri ja Spordi Selts. Põnevas teatevõistluses osales 6 küla, neist Kabala küla lausa kahe võistkonnaga.

Osalejatel oli rütmika muusika saatel rabelemist küllaga, sest võimalikult hea sooritustulemus tuli saavutada lausa 6 alal. Lõpuks selgusid ka koondtulemused - teatevõistluse üldvõitja tiitli sai Põikva küla, teise koha Kabala võistkond ning kolmanda koha saavutasid Kabala noored. Köieveos katsusid jõudu nelja küla tugevad mehed.
Osalejaid tervitas ja ergutas orkester Türi

Pingelise rebimise tulemusena saavutas võidu Türi-Alliku meeskond. Kuigi laval algas siis juba õhtune meelelahutusprogramm, mida aitasid sisustada Küla Karla ja tantsuansambel Mis Siis, jätkusid laagriplatsi servades mõnda aega veel sportlikud tegevused individuaalaladel, kus huvilised said osavust proovida noolemängus, taldriku lennutamises ja taldrikugolfis.

Kõige lõpuks rebiti veel sangpommigi. Need, kes pika päeva vastu pidasid, hindasid päeva sisutihedaks, huvitavaks ja kordaläinuks. Eriliselt kiideti ka sündmuse kohavalikut ja Rassi küla kaunist loodust.

Peakorraldajate Riina ja Katrini poolt suur-suur tänu kõigile, kes küladepäeva heale kordaminekule kaasa aitasid - Rassi Külaseltsile, orkestrile Türi, Andrisele kui päevajuhile, kultuuri- ja rahvamajade ning kollektiivide juhtidele, tantsijatele, lauljatele, loodusgiididele Kaarlile, Elorile ja Astale, metsalektor Heinole, töötubade juhendajatele Kazimerale, Hildale, Mailile, Merlele, Lisannele, Ülole, Jannole, Erikale, Pillele ning Sulole, Kabala Kultuuri ja Spordi Seltsile, Türi Burgerile, käsitöölistele-kauplejatele ning Küla Karlale ja ansamblile Mis Siis.
Kogunevad loodusretkele suundujad

Eriliselt suur tänu aga kõigile osalejatele - ilma teieta poleks see päev õnnestunud.

Tänaste kavade kohaselt toimub järgmine Türi valla küladepäev kahe aasta pärast, 2015. aasta suvel. Küladepäeva toimumise koht jääb järgmise korraldustoimkonna valida.