Spordi elutöö preemia anti Heino Aavasalule. Türi Automotoklubi eestvedajana on Aavasalu alates 2005. aastast tegutsenud selle nimel, et rajada Türi valda Kihli rahvusvahelistele nõuetele vastav motokrossirada ja sinna juurde kuuluv motokompleks. Nüüdseks on Aavasalu unistus täitunud: Kihlis on toimunud juba mitmed rahvusvahelise tähtsusega võistlused, samuti käivad seal treenimas motosõitjad üle Eesti ning ka välisriikide sportlased hindavad Kihli motokeskust positiivselt. 2010. aastal pälvis Heino Aavasalu Türi valla kuldse aumärgi vallale osutatud silmapaistvate teenete ning valla huvides pikaajalise tegutsemise eest.

Kultuurihoidja preemia laureaadiks kuulutati Tiiu Schüts, kes on kauaaegne Türi Gümnaasiumi muusikaõpetaja, tunnustatud koorijuht ja organist Türi kirikus. Möödunud hooajal juhendas Tiiu Schüts Türi Gümnaasiumi lastekoori, neidudekoori ja kammerkoori ning Türi kammerkoori, samuti on Schüts 2009. aastal asutatud Järvamaa tütarlastekoori üheks dirigendiks. Tiiu eestvõttel asutatud Türi kammerkoor tähistas sellel sügisel 30. aastapäeva.

Eesti Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp andis välja ka Kultuuripärli-nimelise preemia, mille pälvis Eesti Ringhäälingumuuseumi juht Juhan Sihver. Juhan Sihver on veerandsaja aasta jooksul püsiva ja järjekindla tööga loonud Järvamaal tugeva aluse muuseumide ajaloole ja tegevusele ning ühtlasi sellega tutvustanud Järvamaad ja toonud maakonnale tuntust. Aastatel 1985–1999 asus Juhan Sihver üles ehitama ja edasi arendama A. H. Tammsaare muuseumi Vargamäel. Tema eestvedamisel hakati korrastama ja renoveerima muuseumi hooneid, loodi kiigeplats ja hakati välja arendama Järvamaa Kultuurihiit.

Just Juhan Sihveri algatus oli tuua romaani «Tõde ja õigus» sündmuste paika Vargamäele Tammsaare loomingu ainetel esinema teatreid, millest nüüd on kasvanud välja üks Järvamaa tuntus- ja tunnusmärke. Kümne aasta jooksul on Juhan Sihver Türile nullist üles ehitanud Eesti ringhäälingumuuseumi. Hoogsa kogumistöö tulemusel on tekkinud unikaalne raadio- ja teletehnika kogu, millel on kindel koht nii Türi linna kui ka kogu Järvamaa kultuuriruumis. 2010. aastal tunnustasid kultuuriministeerium, muuseuminõukogu ja muuseumiühing ringhäälingumuuseumi näitust “Hetki ja helisid Raadioteatri kaheksast aastakümnest” “Muuseumiroti” konkursil kahe eriauhinnaga. Tänavu on ringhäälingumuuseumi tegevusnäitus “Meie uudised” valitud Eesti muuseumide aastaauhinna nominendiks.
_____________________________

TEAVE

Türilastest pälvisid preemia veel:
Spordipreemiad:
parim naissportlane – Sigrid Ruul,
edukas neiu – Grete Šadeiko,
edukas noormees – Joosep Lohur,
parim naisveteran – Siiri Poopuu.

Eesti Kultuurikapitali aastapreemia – Andris Avamere (uuenduslike ideede rakendamise ja uute kollektiivide ellukutsu mise eest)