Eestis pakutavate külastusvõimaluste tutvustamiseks oli messil eraldi suur saal, kus igal maakonnal oli oma ala. Messi külastas kolme päeva jooksul üle 20 000 inimese, kelle seas oli reisikorraldajaid agentuuridest, firmadele seminaride ja suvepäevade korraldajaid, seltskondadele matkade ja bussiekskursioonide korraldajaid kui ka seltskondadega ja üksikult Eestis reisimise huvilisi. Turismimess oli hea võimalus Pandivere piirkonna võimaluste tutvustamiseks ja kontaktide loomiseks. Väike-Maarjast Ellu Moisa ja Porkunist Ella Vikki seni tehtud põhjalik aastatepikkune töö on loonud väga head eeldused Pandivere Paeriigi tutvustamiseks. Hulgaliselt on välja töötatud voldikuid ja infomaterjale, mis olid messil nõutud. Väike-Maarjas asuv turismiinfo punkt on ainus Pandivere piirkonnas ja on piirkonna külastajatele oluliseks pidepunktiks ja info hankimise kohaks. Teiseks on Väike-Maarja valla kodulehele Ellu Moisa poolt üles seatud põhjalik teave valla ja piirkonna vaatamisväärsuste kohta.

Piirkonna külastajale on vaatamisväärsuste kõrval oluliseks ja teinekord isegi esmaseks on toitlustusja majutusvõimaluste pakkumine. Selles osas on Pandivere piirkonnas määpiisavalt mitmekülgne valik, vastavalt erinevate klientide ootustele. Messil olid majutusvõimalustest esindatud Toomihkli talu Emumäe külas, Väike-Maarja Õppekeskuse majutus, Laululinnu külalistemaja Tamsalu vallas ja Tamsalu spordikompleksi hostel. Toitlustusvõimalustest oli messil esindatud Georgi Söögituba Väike-Maarjas, Krista kohvik Tamsalus ja Laululinnu külalistemaja Tamsalu vallas. Aktiivse puhkuse osas pakuvad mitmekülgseid teenuseid Ebavere Tervisespordikeskus, Tamsalu spordikompleks ja Härma talu Äntu külas ning kanuusõitu Põltsamaa jõe ülemjooksul Aali Ajaviitetalu ja VeeMeel.

Kolme päeva jooksul rääkisime messil paarisaja inimesega, kellele tutvustasime põhjalikumalt Pandivere Paeriigi loodust ja kultuuriväärtusi. Messil loodud kontaktid kannavad vilja nii otseselt kui kaudselt. Esimene konkreetne broneering Pandivere piirkonna külastamiseks ja siin ööbimiseks tehti juba messi kolmandal päeval. Külastuste suurendamiseks tuleb meil olla edaspidi ise aktiivne, anda teada meie olemasolust ja loodud kontaktide põhjal kutsuda külastama. Samal ajal on oluline kohandada meie piirkonna turismitegijate poolt pakutavaid võimalusi ja teenuseid külastajate ootustele vastavaks.

Tellimused: seiklused ja avastamise retked Pandivere Paeriigis, tel 511 9039 (Katrin).

Meeldivate kohtumisteni!
_________________________________________

Pandivere paeriik allikate allikal:
- nelja valla koostööpiirkond (Väike-Maarja, Tamsalu, Rakke ja Laekvere vald).
-Asukoht Pandivere kõrgustikul, kus on Põhja-Eesti kõrgeim märgi Emumägi 166 m.
- Pandivere Paeriigi kohalik “valuuta” on PAERO, valmistatud lihvitud paekivist.
Pandivere kõrgustikult algavad mitmed jõed, sh Pedja, Põltsamaa ja Valgejõgi.

 

Külastamiseks sobilikud sihtpunktid ja vaatamisväärsused Pandivere paeriigis:
- Äntu-Nõmme järved ja looduse õppe- ja matkarajad, viburada, hüljes.
- Porkuni järved ja loss, energiarada.
- Porkuni Paemuuseum, Tamsalu paepark, Rakke lubjatööstus.
- Emumägi, vaated tornist ja selle ümbrus, kännu, päikesetõusu ja koopaonnid.
- Vastrenoveeritud Kiltsi loss, maadeavastaja A. J. von Krusenstern ning Vao tornlinnus.
- Raketibaasid Kadila-Lebavere metsades ja metsavennapunker Männisalu metsas.
- Kanuumatkad Põltsamaa jõe ülemjooksul suunaga Endla looduskaitsealale jt.