Järgmine päev algas Mikko Fritze juhitud seminariga, põhiteemaks olid loomemajandus ja omavalitsuste roll selle arendamisel. Meile tutvustasid oma tegemisi selles vallas Turu ja Tallinna linnade esindajad ning oma ala spetsialistid jagasid mitmeid kasulikke näpunäiteid ja uusi ideid. Seminarilt jäi kõlama kandev soovitus, et omavalitsused peaksid loomemajandusele abi andma eelkõige ruumide näol. Koduteel arutlesime selle üle vallavanemaga veel ning loodame, et saame tulevikus nii mõnegi väärt idee elu viia.

Päeva teisel poolel tutvustati meile Turu vanalinna, raamatukogu ja volikogu hoonet. Viibisime ka külastusel Logomos - see on Turu linna ja erasektori koostöös vanasse raudteedepoosse rajatav loomelinnak (Tallinnas on analoogne Kultuurikatla projekt), kuhu on planeeritud loomemajanduse, kunsti- ja kultuurikeskus. Lähema viie aasta jooksul lõplikult valmiv keskus oli oma mastaapidelt ja tehniliste võimaluste poolest muljetavaldav.

Päeva lõpetuseks oli meil pikem arutelu Ylöjärvi valla esindajatega, vahetasime mõtteid ja kogemusi, kuidas võiks kuuldu baasil koduste asjadega paremini edasi tegeleda.

Koduvalla loomeinimesed, ärge peljake, tulge rääkige vallas oma muredest ja proovime koostöös lahendusi leida!