Keilas patrullib teiste seas Aare Korju, kes ise on pärit lähikandist Sauelt. Keila mured ja rõõmud on talle hästi tuttavad, kuna ta hoiab Keilal silma peal juba mitmendat aastat. Lapsed ja noored on Keila Noortekeskuse hästi omaks võtnud, kuid aeg-ajalt , eriti suvistel õhtu- ja öötundidel häirib keskuse läheduses elavaid inimesi sealselt korvpalliplatsilt ja rambilt tulev müra. Vähemalt on noortel olemas täiesti oma koht, aga austada tuleb korda. Turvafirma tuletab meelde, et öörahu algab kell 23 ning noortel õigus kasutada keskuse juures olevat korvpalliväljakut ainult selle ajani.

Märksa rohkem tekitab muret mahajäetud koolimaja, mis on õhtusel ajal valgustamata ning kus sisse löödud mitmed aknad. Omamoodi kogunemispaigaks on kujunenud ka haigla estakaad, mille juurde seatud laud ja toolid. Aare Korju sõnul pannakse seal õhtuti mõnikord muusika autodest sedavõrd valjusti üürgama, et segab ümberkaudseid elanikke. Haiglal on ka aknaid sisse löödud. Sellised mahajäetud hooned on tõsiseks probleemiks ning neil tuleb pidevalt silma peal hoida.

Soojemal ajal hängitakse ka lauluväljakul, kus septembris on patrullipäeviku järgi lõhutud lavalaudu ja istepinke. Talv seevastu toob uudistajad terviseradadele, paraku mitte üksnes kosutava talispordi nautijad, vaid ka rüüstajaid. Aare Korju räägib, et Keila terviseradadel kiputakse piirdeid lõhkuma ja talvisel ajal autodega rajal sõitma.

Septembrist oktoobri lõpuni fikseeris G4S Eesti Keila linnas üle 30 avaliku korra rikkumist, neist 18 oli seotud joobes isikutega või alkoholi tarbimisega avalikus kohas. Kohe kooliaasta alguses, 1. septembril lõhuti noortekeskuse hoovis asuvat vana soojakut ning tekkis põleng. Päästeamet kustutas põlengu. Lisaks kandis G4S Eesti ette ligi 50 turvafirma reageerimist vajanud tähelepanekust.

Neist 13 oli seotud tänavavalgustuse, prügi mahapaneku või lõhkumistega, 7 korral oli tegemist valesti parkimisega ning liiklusohutust puudutavaid märkusi tehti 8 korral.

Probleemseks kohaks on Paldiski mnt ja Pargi tänava ristmik, kus eiratakse vasakpöörde keeldu. Patrullipäevikust leiab muu hulgas mitmeid soovitusi ja tähelepanekuid heakorra suurendamiseks: lasteaial soovitatakse näiteks väravad üle vaadata, jalakäijate heaolu silmas pidades pööratakse tähelepanu ühele piirdeta vundamendikraavile ja liiga lopsakale hekile kõnnitee kohal.

G4S Eesti tuletab Keila elanikele meelde, et nad annaks teada õigusrikkumistest linnas või ohtudest linna varale AS G4S Eesti juhtimiskeskuse numbril 1911 või politsei numbril 110. Koos hoiame linna turvalise.

Laululava grafiti. Turvatöötaja: „Mine võta kinni, on see nüüd kunst või lihtlabane sodimine?“

Noppeid päevikust:

1. septembril kell 20.05 saabus teade, et eesti ja vene rahvusest noorte vahel on tekkinud konflikt. G4S ekipaaž rahustas noored maha ja saatis eri suundades minema.

27. septembril kell 12.15 nägi patrull, et Aia ja Koidu tänava ristmikul sõidavad lapsed turvakiivreid kandmata jalgratastega. Lastele tehti märkus selle kohta ja nad suundusid koju kiivrite järele.

27. septembril kell 15.25 tuli patrullile info, et Jaama platsil lärmab joobes vanem naine ja kipub tülitama kaaskodanikke. Kuna naine ei soovinud alluda korraldustele, tuli kutsuda politsei patrull, kes tegeles temaga edasi.

30. septembril kell 21.50 avastas patrull Tööstuse tänaval lõkke, mille juures kedagi ei viibinud. Kohale kutsuti Päästeamet, kes lõkke kustutas, sündmusest informeeriti ka klienti.

4. oktoobril kell 13.15 tuli teade, et üks koolitüdruk on roninud puu otsa ja ei julge sealt enam alla tulla. G4S ekipaaž aitas ta sealt alla tuua.

7. oktoobril kell 8.40 märgati kaupluse trepil magavat alkoholijoobes nooremat meest. Kodanik äratati üles ja saadeti koju.

9. oktoobril kella 00.45 ajal toimus Paldiski mnt ja Pargi tänava ristmiku juures kõnniteel kaklus. Üks kakluses osaleja oli alaealine, kes oli tarvitanud alkoholi. Kohale kutsuti politsei, kes tegeles noorukiga edasi.


Haigla lõhutud aknad. Patrulliringi raames hoiavad turvatöötajad silma peal ka vanal haigla hoonel, kust sageli leitakse eest noorte seltskonnad. Turvafirma mureks on, et õhtuti, enne hoone sulgemist on ligipääs sellesse sisuliselt kontrollimatu, jättes vabad käed majas ringi uitamiseks ka soovimatutele külalistele.