Töötutega tegeleb meil peamiselt Eesti Töötukassa. Seal saab end töötuna arvele võtta, pakutakse nõustamisteenuseid, koolitusi ja ollakse inimesele toeks uuesti tööturule sisenemisel. See kõik on suurepärane.

Kes aga pakuks abi töötavale inimesele, kel võib samuti tekkida vajadus saada tuge seoses küsimustega eneseanalüüsi, täiendõppe, töökohavahetuse jms osas? Kuidas ennetada probleeme ja suurendada tööturul püsimajäämise võimalusi?

Rõõm on teatada, et nüüdsest on olemas abikäsi ka töötavale inimesele! SA Innove eestvedamisel läks käima ESF projekt „Täiskasvanutele karjääriinfo vahendamine ja nõustamine".

Tegemist on pilootprojektiga, mis kestab 18.02-30.09.2013 ja seda viies erinevas piirkonnas üle Eesti. Projektis osalevad Tallinn, Lääne-Harjumaa, Saaremaa, Põlvamaa ja Järvamaa Rajaleidja keskused.

Teenuse sihtrühmaks on töötavad inimesed, kellel on kõige suurem oht tööturult välja langeda, ehk siis kutse- ja erialase väljaõppeta täiskasvanud. Teenus on tasuta ja selle käigus toimuvad eelpool nimetatud keskusetes nii individuaalsed nõustamised kui ka erinevad õpitoad igas vanuses inimestele.

Lääne-Harjumaa Rajaleidja keskus asub Keilas ja oleme üks selles pilootprojektis osalejatest. Meil on võrreldes teiste eelpoolmainitud keskustega siiski väike erinevus. Soovime selle projekti raames kontakti saada just eelkõige töötavate noortega vanuses 18-26a, kellel puudub kutse- või erialane väljaõpe.

Teemad, millega noortele kasulikud olla saaksime, on järgnevad:

  • Eneseanalüüs. Kes ma olen, minu väärtused, oskused, enesehinnang, võimalused jne.
  • Mina kui ettevõtja. Kas sobin ettevõtjaks? Kust alustada?
  • Õppimise ja töötamise võimaluste uurimine, info otsimine.
  • Tööotsimise protsess, töökuulutuste otsimine ja analüüs.
  • Kandideerimisdokumentide koostamine.CV, kaaskiri, motivatsioonikiri.
  • Töövestlus. Kuidas töövestlusel tööandjale silma jääda?
  • Karjääriplaani koostamine. Reaalselt samm-sammult plaani kirja panemine.
Loodetavasti saab see pilootprojekt perioodi jooksul piisavalt positiivset tagasisidet ja kinnitust, et seda on tänases Eestis väga vaja. Siis on lootust, et projekt jätkub ka sügisel, pärast testimisperioodi lõppu. Üleskutse Lääne-Harjumaa 18-26aastasele ilma kutse- või kõrghariduseta noorele: Palun andke endast märku, kui olete huvitatud mõnest eelpoolmainitud teemast. Kogume veidi eelinfot, kaardistame vajadused, et siis juba aprillis alustada põnevate õpitubadega. Oma mõtetest ja teemaeelistustest saate teada anda meie kodulehel oleva küsimustiku abil.

Kas tahad olla homme endaga rohkem rahul, kui oled täna? Kui jah - võta julgelt ühendust:


Keila Rajaleidja Keskus
www.keilanoortekeskus.ee/ noorteinfo
Paldiski mnt 28f
Keila linn 76606
Tel.6773950, 53312139
noorteinfo@keila.ee