Just nimelt otsime hoonele täiendavat rakendust ja lisatulu kooli eelarvesse. Samas ei arva mina, et kooli juhtkond oleks istunud tegevusetult, kuid üheskoos ja erinevate ideedega on võimalik koolikompleksile leida veelgi paremat rakendust. Võrreldes teiste rannapiirkonna ettevõtjatega on Metsapoole kindlasti eelisseisundis.

Siinne köök saab endale lubada väga võimekat personali, sest aastaringne töö ja teenistus on tagatud. Siin on väga hea spordisaal ja saun, rääkimata suurepärasest rannast.

Teine küsimus puudutas minu ütlust selle kohta, nagu oleks minu vallavanemaks saamist toetanud ainult enamus volikogu koosseisust.

Tõsi, minu poolt hääletasid küll kõik volikogu liikmed, kuid eelmise volikogu istungi hääletusi hinnates tundub, et tol korral antud hääled väga siirad ei olnud. Nimelt oli eelmisel volikogu istungil päevakorras Massiaru kooli sulgemine. Kool lõpetas oma praktilise tegevuse juba eelmise aasta juunis, kui siit lahkusid viimased õpilased.

Õpilasi küll pole, kuid kool eksisteerib koos palgalehel oleva õpetaja-koolijuhatajaga tänaseni ja mõned kuud veel peale sulgemise otsustki. Ilma ühegi vastuargumendita ei hääletanud kooli sulgemise poolt suur osa volikogu liikmetest. Kooli sulgemise otsus langetati kõige napima enamusega, poolt 8 viieteistkümnest! Miks selline tulemus?

Teine sama napi tulemusega otsus oli Häädemeeste Spordikeskuse tegevuse lõpetamine iseseisva asutusena. Selle otsuse juures on ehk kõhklused-kahtlused õigustatud, kuid tegelikult tahame, et spordikeskuse kasutamine ja majandamine saavutaks parema taseme kui seni.

Kui need hääletused (eriti esimene) olid suunatud vallavanemale koha kättenäitamiseks, siis võiks seda teha avalikult umbusalduse avaldamisega ja põhjus oleks igati loogiline - vallavanema tööga mittetoimetulek (mis on osaliselt päris õige).

Ühele küsimusele, mida minu eelkäija on juba kolmel volikogu istungil esitanud, tahaksin veel vastata. Nimelt: mina, Ants Järvesaar, saan Riigikogu liikme pensioni, sest olin Eesti Vabariigi Ülemnõukogu ja hiljem Eesti Vabariigi Riigikogu liige. Pensioni suurust on võimalik kõigil huvitatutel leida, kui veidi vaeva näha, internetis. Lohutuseks kõigile küsijatele on see, et minu pensionist 11,6% laekub vallakassasse tulumaksuna. Alates aastast 2003 Riigikogu liikme pensioni välja teenida pole enam võimalik.

Eelmise volikogu istungi kõige olulisem teema oli vallaeelarve ja sellega seonduvate otsuste esimene lugemine. Esimene lugemine tähendab seda, et vallavalitsuse ja finantsnõuniku poolt koostatud tasakaalus tulude-kulude projekt on jõudnud volikogu ja selle komisjonide töölauale. Kahjuks vald oma tulude mahtu eriti mõjutada ei saa ja siis jääbki meie otsustamise kohaks kulude kõige otstarbekam kasutamine, jaotades seda valla inimeste ja vara korrashoiu vahel.

Olen kindel, et volikogu kaasabil saab eelarve muutuda ainult paremaks ja jaotus õiglasemaks, kuid soovin väga, et lubatud sünni- ja matusetoetuste kahekordistamine säiliks. Samuti oleks õiglane, kui lisaks miinimumpalga ja õpetajate palga tõusule saaksid väikese tõusu osaliseks ka kõik teised palgasaajad (välja võiks jääda vallavanema 35. palgaastme suurenemine 17 euro võrra).

Nii nagu iga vallavalitsuse istungi lõpul arutame ja mõtleme

- kuidas edasi ... Siit tulenevadki mõned ideed, millele ootame teie aktiivset kaasamõtlemist:

- kas panna müüki Massiaru koolimaja võimalusega rentida saali külarahva tarbeks;

- kas tükeldada Kabli Lasteaia (Mäe) kinnistu nii, et koolimaja jääks eraldi kinnistutele. See annaks edaspidi võimaluse hoone müügiks kinnistuna. See on küsimus, mille lahendamisega on kiire. Kuus aastat tühjana seisnud koolimaja hoone kaotab oma väärtuses iga päevaga (radiaatorid lõhki, katus lekib, puittrepp lagunenud ...);

- kuidas ja kus saaks edasi tegutseda muusikakool, kui praegune hoone osutub mingil hetkel kasutuskõlbmatuks.