Komisjoni liikme Annika Aava sõnul oli eesmärgiks oli üksteise elu-olust rohkem teada saada. „Lasteaias olin mina esimest korda ja ehkki maja on vana ja vajab remonti, siis mulle jättis küll sümpaatse mulje: palju ruumi ja avarust ning lastele mängimise võimalused olid küll täiesti olemas. Õues oli päikseline ning akendest puhuvat tuult me seetõttu ei kogenud. Koolil polnud ka viga midagi.

Muidugi kuulsime, milliseid investeeringuid oleks vaja teha nüüd ja kohe ning mida pikemas perspektiivis, kuid üldmulje ei olnud sugugi halb. Olen ise õppinud algklassides väikeses maakoolis, kus olid liitklassid, kriuksuvad põrandad ja pimedad koridorinurgad. Minule selline füüsiline keskkond häiriv ei ole, iseasi muidugi, et ehk tänasel päeval ei peeta seda enam normiks.

Vallamaja on muidugi õuduste õudus, just see osa, mis kunagi valmis ei ole saanudki ning mida ei kasutata. Tohutult ruume: saale, treppe, koridore ja tohutult probleeme! Rääkisime veidi ka eelarvetest, investeerimisvalmidusest kummaski omavalituses ja üldist elukorraldust puudutavast. Oli väga tore ja sõbralik kohtumine."

Aldo Tamme sõnul oli kohtumine huvitav, Kareda vallavanem Kulno Kleiniga on ta haldusreformi teemadel ennemgi rääkinud. „Küsimus on tõstatatud ka Järva-Jaani kaasamisest liitumisse. Kui Karedast rääkida, siis tühjalt või pooltühjalt seisvaid hooneid on tõesti keskasulas mitu ja nende kasutuselevõtt problemaatiline.

Aga pole olemas lahandamatuid küsimusi, nendega tuleb lihtsalt aktiivselt tegeleda," arvas Koeru vallavanem.

Järgmine kohtumine toimub juba Koerus 13. mail.