Ühisõppus „Hunt 2014" algas reedel Loksa linnavalitsuses kriisikomisjoni õppusega „Loksa evakuatsioon", kus osalesid lisaks linnaametnikele ka Kaitseliidu, Politsei-ja Piirivalveameti ja Päästeameti spetsialistid.

Õppuse aktiivses faasis, laupäevast pühapäevani, harjutasid kaitseliitlased vastase üksuste tõkestamist Viinistu-Kotka - Vihasoo ruumis. Osa harjutuslahinguid peeti ka Loksa linnas.

Harjutusi jälgisid ka vaatlejad Soomest - Helsingi Piirkonna Reservohvitseride kogu esindajad.

Kaitseliidu Tallinna, Harju ja Rapla malevate ühisõppuse lõpetas pidulik rivistus Loksa linnas. Rivis oli üle kuuesaja võitleja. Loksa linnarahvale mängis Kaitseliidu Tallinna maleva orkester, avatud oli relva-ja tehnikanäitus ning pakuti sõdurisuppi.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili tänas õppusel osalenud kaitseliitlasi teenistuse eest ja avaldas lootust, et esimest korda toimunud ühisõppusest saab väärikas traditsioon ja kaitseliitlaste väljaõppe lahutamatu osa.

Õppuse juht ja Kaitseliidu Tallinna maleva pealik major Lauri Abel tõdes oma kõnes, et õppusel saime selgust oma oskustest ja koostöövõimest, aga ka sellest mida saaks veel paremini teha.

Tänati ka õppuse toetajaid - meened said Loksa linna, Kuusalu valla, Kolgaküla Seltsi, Loksa sadama, Viinistu sadama ja Kotka Saeveski esindajad.

Rohkem fotosid leiad SIIT.

Kaitseliit.ee