„Paberimajandusega oli tükk tegemist ja ülesandmisega läks väga kiireks, kuid siiski lõpp hea, kõik hea – mees jookseb homme (täna – VSport.ee) väljakule,” ütles Mett eile õhtul. „Igal juhul on uus sidemängija vajalik täiendus ja eeskuju meie noorematele sidemängijatele Sten Maaskile ja Bobby Pokkerile.”

Kozlovski on viimastel aastatel mänginud Ukraina superliigas, kus võitnud 2010. ja 2011. aastal Tšerkassõ Impexagro Sport meeskonnas hõbeda ja pronksi, 2011. aastal oli ta ka Ukraina üliõpilaskoondise kandidaat. Eelmisel hooajal mängis Kozlovski Tšernovtsi Budivelnikus, kuid see klubi läks pankrotti ja nii jäi ta tööta. „Ta oli ise väga huvitatud siin mängimisest. Tema kontakti sain tänu Tiit Kõivule (Eesti üks paremaid vilemehi, lisaks sellest hooajast TTÜ naiskonna peatreener – VSport.ee) , kelle kolleegi poeg ta on,” lisas Mett.

Meeskonna eelmise hooaja põhiline sidemängija Tauno Lipp jätkab karjääri Taanis.

Henri Treial ja Robert Täht siirdusid Tartu klubisse

Temporündajatest läks Henri Treial Bigbank Tartu ridadesse, Romet Leopard jätkab karjääri esiliigas EMÜ SKs. Nende kahe asemel on võistkonnas Võru spordikooli kasvandik ja Eesti noortekoondise liige Joonas Popman ning Siim Simmul Oravalt, kes on meeskonna uue teise treeneri Vendu Suurmanni õpilane. Veel on temporündajaist meeskonnas Kaido Treima ja Audentese abiturient Helger Hääl.

Nurgaründajatest lahkus Robert Täht Tartusse ja Rauno Tamme Rakverre. Lisandusid aastatel 2006–2010 Võru meeskonnas juba mänginud, seejärel aga rannavõrkpallis läbi lüüa üritanud Karl Jaani ning Audentese spordigümnaasiumi abiturient, Türilt pärit Kaur Koiduste. Jätkab Olari Venno, vigastuspausilt on tagasi Oliver Kallion.

Diagonaalründaja ja meeskonna kapten on teist hooaega Andris Õunpuu, samale positsioonile kandideerib ka Võru spordikooli kasvandik Kevin Kaaristo. Libero ülesannetega peavad kahe peale hakkama saama Mirko Hani ning Jarek Jänes.

„Olulised tegijad eelkõige Robert Tähe ja Henri Treiali näol on tõepoolest kadunud,” möönis Mett. „Tauno Lipp astus sammu-kaks eelmise hooajaga edasi ning oli samuti vajalik mängumees. Aga Karl Jaanit ma Robert Tähega võrreldes kehvemaks ei pea.”

Treialist vabaks jäänud koha põhikoosseisu peavad peatreeneri sõnul täitma Hääl, Simmul või Popman, kel kõigil kolmel oma plussid ja miinused. „Ühesõnaga augud on täidetud, liidriroll jääb Jaani ja Õunpuu kanda,” lisas Mett.

Eelmise hooaja koosseisu ta tänavuaastasest kehvemaks ei pea, pigem on tugevnenud (või sama kõvaks jäänud) kõik kodused konkurendid. „Nagu ka Schenker liiga pressikonverentsil mainitud sai, siis nimekirju vaadates tundub, et hetkel on neli Eesti meeskonda (Selver, Tartu, Pärnu, TTÜ) oma komplekteerituse poolest ülejäänud kahest (Võru ja Rakvere) selgelt üle,” ütles Mett. „Ka viimati mainitul on võrreldes eelmise hooajaga rohkem käike varuks.”

Schenker liigas tahetakse jõuda esikaheksasse

Võrulaste senised ettevalmistused on sujunud võimaluste piires. „Täies koosseisus saadakse kokku nädalalõppudel, kui kolm pealinna poissi ka kohal on. Möödunud nädalavahetusel tegime neli ühistreeningut, enne seda käisime turniiril Daugavpilsis, kus saime neli head mängu. Lisaks oleme saanud mängida esiliiga debütandi Värska Originaaliga, keda võitsime 5:0, ning EMÜ SKga, tulemuseks 4:0,” rääkis Mett. „Tugevaid kontrollmänge pole me saanud, sest Gutmanni turniir jääb augusti keskpaika ning siis on veel paljud asjad selgusetud ja toored. Tartu ja Pärnu jaoks pole me piisavalt arvestatavad sparringupartnerid viimastel aastatel olnud.”

Võistkonna eesmärk on Meti sõnul kasvada VÕISTKONNAKS suurte tähtedega, ületada iseendid ja nagu ikka anda võimalust verinoortele poistele, kellest potentsiaalselt võivad tulevikus kasvada mängumehed. Konkreetne eesmärk Schenker liigas on pääs esikaheksasse.

Schenker liigas mängivad samad kümme meeskonda, kes eelmiselgi hooajal, vahetunud on vaid Tartu ja Rakvere meeskonna nimi. Suurima uuendusena mängitakse sel korral põhiturniiril kolm ringi senise kahe asemel. Play-off i pääseb endiselt kaheksa paremat tiimi.

Meti sõnul mõjub lisandunud üks ring kindlasti meeskonna rahakotile, nagu ka järjest tõusev kütusehind. „Aga oleme hakkama saanud ja saame ka nüüd. Klubi juhtkond teeb kõvasti tööd, et kuni 50 000 eurot hooaja jooksul kokku saada. Mullu saime kulud-tulud kenasti kontrolli alla, püüdleme selle poole ka tänavu,” ütles ta.

Võrust pärit võrkpallureid jagub tänavu Schenker liigas veel Tartu ja Pärnu meeskonda. Robert Tähest ja Henri Treialist oli juba juttu, veel on Bigbank Tartu ridades võrulastest sidemängija Ats Horn ja abitreener Oliver Lüütsepp. Pärnu VK loots on teist aastat Urmas Tali ning üks temporündajaist Tamar Nassar.

Võru meeskonna värskeim täiendus on Ukraina sidemängija Dmitro Kozlovski. Foto: Võru VK

Valio Võru VK koosseis: nr 1 Olari Venno (20, 193 cm), nr 2 Oliver Kallion (23, 187 cm), nr 3 Mirko Hani (22, 188 cm), nr 4 Kevin Kaaristo (18, 188 cm), nr 5 Bobby Pokker (17, 186 cm), nr 6 Andris Õunpuu (28, 194 cm), nr 7 Dmitro Kozlovski (25, 193 cm), nr 8 Karl Jaani (26, 190 cm), nr 9 Helger Hääl (18, 195 cm), nr 11 Sten Maask (21, 180 cm), nr 12 Kaido Treima (23, 190 cm), nr 13 Siim Simmul (19, 193 cm), nr 14 Joonas Popman (17, 194 cm), nr 15 Kaur Koiduste (18, 188 cm), nr 16 Jarek Jänes (19, 186 cm). Peatreener Marko Mett, treener Vendu Suurmann.