„2014. aasta  eelarve põhitegevus- ja investeeringukulude kogusumma on 29,1 miljonit eurot," rääkis vallavanem Mart Võrklaev.

Kavandavate investeeringute maht tuleb algaval aastal Rae valla kõigi aegade suurim, mis küündib 12,5 miljoni euroni. Investeeringute kogumahust moodustavad  66% haridusvaldkonna ja 16% teede ja infrastruktuuri investeeringud. Vallavanema sõnul tuleb võtta 2014. aastal tehtavate investeeringute katteks laenu 10 miljonit eurot, sest põhitegevustulud ja olemasolevad jäägid ei võimalda katta vajalikku investeeringumahtu.

Läbi aegade suurima investeeringumahu põhjuseks on lasteaiakohtade puuduse likvideerimine ja  koolikohtade puuduse ennetamine. Samuti on juba üle 14 200 elanikuga vallas ülekoormatud vabaaja- ja sporditegevuse ruumid, millesse investeerimine on väga vajalik.

2014. aastal rajatakse valda juurde 420 lasteaiakohta. „180- kohaline Aruheina Lasteaed tuleb Peetrisse ja 240- kohaline Võsukese Lasteaed ehitatakse Jürisse," loetles vallavanem Mart Võrklaev üles põhiinvesteeringud alusharidusse. Üldhariduskoolide laiendustest jätkatakse 2014. aastal Jüri Gümnaasiumile uue osa ehitamist, millega lahendatakse ka ära huvialakooli jaoks ruumide puuduse probleem.  Spordi ja vabaaja võimaluste parandamiseks investeeritakse vallavanema sõnul Jüri Pallihalli ehitusse.

Oluline valdkond on 2014.aastal samuti teede projekteerimine, rekonstrueerimine ja ehitus, kuhu investeeritakse 2 miljonit. Kavas on investeerida Assaku - Peetri kergliiklustee ehitusse, Rebase-Kasemäe-Aruküla teede vahelise piirkonna 1.etapi lõpetamisse ning 2. etapi projekteerimisse, Mõigu kortermajade piirkonna teedesse, Lagedil Jaama tänava kergliiklustee rajamisse ja Betooni tänava ehitusse, Tammi tee ehitusse ja Andrekse elamurajooni teede rajamisse. Korda on plaanis teha ka vallamaja esine ristmik ja parkla.

Kokkuvõttes on vallal investeeringute teostamise osas ees seismas töine aasta. Vallavanem Mart Võrklaeval on hea meel tõdeda, et aasta tuleb küll töine, aga selle läbi lahenevad ära  mitmed suured probleemid.

Vastuvõetud eelarve aluseks on Rae valla eelarvestrateegiaga aastani 2017.