Ülase rühm andis ajakirjanikule omakorda ülevaate aasta jooksul tehtust.

Nii palju ameteid

Septembris käisid lapsed Märjamaa päästekomandos. Oktoobris külastati Haldja Hambaravi,
kus lastele näidati ette hambaarsti töövahendid, kõik istusid hammaste kontrollimiseks korraks ka ravitooli, aga seekord midagi ei tehtud. Õpetaja sõnul oli see lastele väga julgustav käik ja mitmed vanemad on lapsed pärast just „hambahaldjate“ juurde viinud. Oktoobris uudistati ka  asfalteerimistöid Märjamaa uue bussijaama juures  ja Sarapiku laudas nähti oma silmaga, kuidas robot lehmi lüpsab ja kuidas loomi söödetakse. Imearmsad olid vasikad.

Detsembris külastasid lapsed Märjamaa raamatukogu ja Märjamaa postkontorit. Eelnevalt oli iga laps kirjutanud jõulupeo kutse ja see saadeti nüüd teele. Mõne päeva pärast tulid lapsed  rõõmusõnumitega, et nad said kirja. Jõulupidu, kuhu kirjas kutsuti, peeti koos vanematega Sillaotsa muuseumis.

Jaanuaris oli tutvumiskäik Märjamaa politseijaoskonda.  Veebruaris käidi vallavalitsuses, kus lastega kohtus nii vallavanem kui mitme osakonna spetsialistid. Veebruaris oli vabariigi aastapäeva eel külas Kaitseliidu  esindus.

Veebruaris saaadi tuttavaks Märjamaa ujula tööga ja loomulikult kaasnes sellega veemõnude
nautimine. 

Märtsis oli väljasõit Varbolasse, kus uudistati iidset linnust. Sisse astuti Varbolas asuvasse Wellspasse, et näha, kuidas valmivad multifunktsionaalsed massaaživannid.

Aprilli õppekäik viis Märjamaa jäätmejaama. Lapsed võtsid kaasa erinevat liiki prügi, mis
seal pandi õigetesse mahutitesse.

Sel kuul korraldati ka lemmikloomanädal, mille jooksul toodi rühma kaasa oma väikesi koduloomi.
Emadepäeva eel avati rühmas korraks „ilusalong“ ja külas käis küünetehnik, kes tegi tüdrukutele
maniküüri ja poistele näomaalinguid.

Maikuu õppereis viis Nõva looduskeskusse, kus matkati metsas ja mere ääres, vaadati Vaisi liivamägesid ja astuti sisse Nõva kirikusse. Samuti käisid lapsed Märjamaa kirikus, kus eriti huvitav oli mööda kitsast treppi tõusta võlvide peale, näha lähedalt orelit ja kirikukelli.

Karudega kiusamise vastu

Ülase rühm on liitunud kiusamisest  vaba lasteaia liikumisega. Rühmas on igal lapsel oma väike
mängukaru, kes on lapsele nagu tugiisik, kellega oma muresid ja rõõme jagada. Õpetajal on  spetsiaalses mapis suured kaardid, millel on kujutatud kiusamise või tõrjutusega seotud olukordi
ja kui rühmas midagi sellist ette tuleb, võetakse lapsed kokku ja arutatakse juhtunu piltide abil
läbi. Sellel teemal kirjutas Pillerpalli lasteaiast ka Maaleht, sest kaks rühma on juba liitunud kiusamisest vaba liikumisega, kaks on liitumas.

Ülase rühma projektid

Ülase rühm võtab osa mitmetest projektidest. Räpina Aianduskool saatis oma aastapäevaga
seoses sõbrapäevaks üle Eesti laiali tomatitaimi. Rühma aknalaual on neli lopsakat taime, mille kasvamise kohta lapsed pidevalt vaatlusi teevad. Koos vanematega otsitakse iga nädal vastuseid aianduskooli poolt esitatud küsimustele ja õpetaja saadab need edasi kooli. Räpina kool saatis Ülase rühmale kui tublile vastajale kingituseks ka oma tassi. See on kaunistatud kooli pildiga, mis ilmub nähtavale, kui tassis on soe jook. Eriline tass on rühmas sünnipäevalapse kasutada.

Ülase rühm osaleb veel Avastustee projektis, kus tehakse ilmavaatlusi. Rühma seintel on palju laste vaatlustulemusi ja ilmateemalisi tähelepanekuid. Koos sõprusvalla Vara kommuuni lasteaiaga on käsil veeteemaline ühisprojekt.

Lasteaia aasta lõppes reisiga Hobulaiule, kus sai avastada saare loodust ning räägiti vee- ja tuleohutusest. Aasta jooksul on tehtud veel paljusid loomingulisi tegevusi. Näiteks „Jussikese seitse sõpra“ ainetel tehti multifilmi, küünlapäeval  valati küünlaid, valmistatud on nii piparkooke kui
seepe.