Esimeses teemablokis esitasid esimesena kokkuvõtted uurimistööst „Eesti vaimne kultuuripärand vene õpilase silmade läbi" Tallinna Tehnikagümnaasiumi poisid. Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilased esitlesid Tallinna vanalinna mängu ja Käbi Suvi esitas väga huvitava kokkuvõtte uurimistööst teemal „Külakultuuri muutumisest Taburla näitel".

Teises teemablokis olid huvitavamad ettekanded Noarootsi Riigigümnaasiumi õpilastelt: „Eestirootsi dialekti ja rootsi riigikeele erinevusi" ja meie kooli õpilaselt Elis Rosentalilt „Õpetaja lugu", mis jutustas meie kogukonna legendaarsest õpetajast Karmen Asost, kes alustas õpetajatööd 1952. aastal.

Konverentsi teisel päeval tutvustas direktor Olev Saluveer konverentsil osalejatele Ülenurme kooli, seejärel esitasid kolmanda teemabloki esinejad Noarootsist kokkuvõtted oma uurimistöödest mitmetel põnevatel teemadel. Nendeks olid Marju Puki uurimistöö „Sõjajärgsete laste mängud Viivi Luige romaani „Seitsmes rahukevad" põhjal" ja M.-L. Schmidti „Vietnami sõda ameeriklase pilgu läbi".

Meie koolist tegid teisel päeval kokkuvõtte oma sisukast ja vajalikust uurimistööst „Ülenurme Gümnaasiumi 6. ja 9. klasside õpilaste lugemisharjumused" Pille-Riin Vare ja Marta Köbas. Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi õpilane tegi ettekande teemal: „Eesti keele ja kultuuri säilimine Krimmis".

Lisaks uurimistööde esitlemisele toimusid konverentsi raames mitmed põnevad üritused.

5. juunil toimus ekskursioon Uhti Valgesse kõrtsi ja 6. juunil käidi Eesti Põllumajandusmuuseumis. Seal toimus autasustamine, konverentsi lõpetamine ja anti tagasisidet toimunud üritusest.

Kuidas üritus meeldis? Noarootsi Gümnaasiumi eesti keele õpetaja kirjutab bussis tagasiteel kõne all olnust oma tänukirjas: „Vaimustav, inspireeriv, põnev, mõtlemapanev. Kui mõnusad inimesed, kui hea vastuvõtt ja hoolitsus, kui hea õhkkond, kui kuum lõunamaa, kui lahe meeskonnatöö Uhti kõrtsis, esinemine teaduskonverentsil polnudki enam nii hirmuäratav." Konverents andis uusi teadmisi ja kogemusi nii eelkõige noortele osavõtjatele kui ka korraldajatele.

Koolipoolne korraldaja tänab kooli juhtkonda ja kolleege koostöö eest ning eriliselt kooli majandusjuhatajat ning kokkasid, tänu kellele toitlustamine kooli sööklas konverentsil osalenute arvates oli lausa kuninglik.