Ebamõistlikult palju rahvast

Üks peoline, Narva energeetik, kes soovis anonüümseks jääda, rääkis Põhjarannikule oma muljetest. Kohale jõudes pani ta kohe tähele, et inimesi on ruumis rohkem kui normaalne oleks. Kõik istekohad laudades hõivati kohe, juba enne, kui kõik külalised kohale jõudsid. Väga kiiresti täitusid ka püstijalakohad kõrgete laudade ääres. "Muidugi, kui inimesed on juba pisut võtnud, ei ole see nii märgatav," tunnistas mees.

"Kava suhtes mul etteheiteid ei ole. Probleemid tekkisid peo lõpus sellest, et garderoobis ei jätkunud minu meelest selle külaliste hulga jaoks numbreid," jätkas Narva energeetik, meenutades ürituse lõpus oma riideid otsivaid inimesi. "Väga paljud jäid sel õhtul oma asjadest ilma. Meie koos abikaasaga leidsime suurivaevu üleriided üles, naise saapapaar tuli teise naise käest ära võtta. Kuulsin juhuslikult pealt, kuidas üks naine läheduses kurtis, et tõmbas jalga võõrad saapad, et need on suurevõitu. Pöörasin ümber ja nägin tema jalas oma naise saapaid. See oli õnnelik juhus. Võõras naine võttis saapad jalast ja pani kingad jalga tagasi..."

Oma vara otsimisele kulus sel Narva paaril umbes pool tundi. Garderoobitöötajaid, kellele õhtu algul riided hoiule anti, polnud enam näha ja seepärast sorisid inimesed riidekuhilates ise. Kusjuures mees märkis, et rahvas ägedaks ega vaenulikuks ei muutunud, hoolimata sellest, et kümned inimesed sattusid korraga keerulisse olukorda.Mees leidis, et lisaks korraldajatele jäi professionaalsusest vajaka ka turvatöötajail - nad ei näinud ette sündmuste niisugust arengut. Üks probleem oli veel: üritusel puudusid valvemeedikud. Võimalik, et just viimane asjaolu maksis ühele külalisele elu.

Loe pikemat lugu Vokas toimunud üritusest Põhjarannikust.