Kuni praeguseni läks Eesti puul fenomenaalselt hästi - tänaseks on Orissaare tamm kogunud üle 26 000 hääle. Vaatamata Eesti puu tohutule edule hääletamise esimestel päevadel, on praeguse seisuga Ungari Tata idaplaatan kogunud tammest enam hääli - üle 27 000.

"Ungari tegi täna hommikul nähtavasti õnnestunud meediapromo, sest idaplaatanile antud hääled kasvasid meeletu kiirusega ja möödusid meist vuhinal. Me ei viska ju sekaatoreid põõsasse ja anname neile väärilise lahingu. Kodumaa ja Orissaare staadioni tamm on seda tunnustust kuhjaga väärt," ütles MTÜ Arboristide Koda esimees Heiki Hanso.

MTÜ Arboristide Koda esitas tamme konkursile, et tunnustada meid ümbritsevat keskkonda, avardada eestlaste silmaringi ja tutvustada Eestit Euroopas läbi sootuks uue kanali.

"See on võimalus eestlastel seljad kokku panna ja tunda koostegemise ühtsustunnet ning teha kodumaale üdini positiivset promo. Seetõttu võiksid võimalikult paljud inimesed edastada üleskutse sõpradele ja kolleegidele Facebookis, Twitteris ja e-posti listides palvega, et ka nemad hääletaksid ja edastaksid teadet veel omakorda," õhutas Hanso.

Oma hääle Euroopa aasta puule saab anda kuni veebruari lõpuni siin.