Tervitussõnu ütles abivallavanem Arvo Pärniste. Muusikalist külakosti tõi Tõnu Kilgas (pildil). Õhtu lõppes ühislaulmisega, „koori” juhatasUrmi Sinisaar.

Päevakeskuse jõulud


Päevakeskuse töötajad ja sagedasemad külastajad tähistasid jõule 22. detsembril. Peolaual olid traditsioonilised road: seapraad, kartulid, kapsad. Musitseerisid noored lauljad, Aili Breti õpilased Elis Loik, Mariliis Duglas, Kirke Männik ja Priit Kasemaa. Esinesid ka päevakeskuse lauluringi naised.

Pidulisi tervitas vallavanem Kuno Rooba. Lisaks headele sõnadele oli vallavanemal ka positiivne uudis - lähiajal saab päevakeskuse hoone uued uksed-aknad, küttesüsteemi, soojustuse.

Ja siis tuli jõulumemm, muhe, heatahtlik ja lustakas…

Kajamaa jõulukontsert


Kajamaa kooli tulid jõulud koos Katrin Karismaga - tuntud laulja esines õpilaste, õpetajate ja lapsevanemate ees meeldiva kontserdiga. Seejärel oli aga õpilaste kord. Kõigepealt astuti üles vahva päkapikunäidendiga, milles osad nii suurematele kui väiksematele. Etendus oli tore ja hästi mängitud, eriti veenvalt mõjus pisike peategelane Reelika Reppo (4. klass) mütsi kaotanud päkapiku rollis. Järgnes taas kontsert - õpilased ja õpetajad esinesid pillilugude ja lauludega. Ja juba tuligi jõulutaat…

Kurtna Kooli jõululõuna


Kurtna Koolis oli 22. detsembril pidulik kontsert, korraldas 9. klass. Külas oli Somaaliast tulnud jõuluvana, kes jagas nii pakke kui intervjuusid. Taadi tegutsemise vahel esinesid nii nooremad kui vanemad õpilased  omade ees astuti üles sama kavaga, millega mõni aeg tagasi ka Tallinnas Raekoja platsil publikut rõõmustati.

23. detsembril oli aga koolimajas jõululõuna  õpilased istusid kõik koos pikkade laudade taga ja maitsesid traditsioonilisi pühadetoite. Õpetajad kandsid headparemat laudadele, direktor Ruth Opmann rääkis headusest ja tolerantsusest. Saal oli pidulikult küünaldesäras, noored vaiksed ja kombekad.

Saku Sportingu jalgpallivõistlus


Saku Sportingu noorte jalgpallurite jõulupidu on igal aastal omanäoline. Seekord, 18. detsembril, peeti valla spordikeskuse võimlas maha suur vutilahing - kõik treeninggrupid jagati pooleks ja nii tekkis kaks hiigelvõistkonda, mille liikmed vahetuste kaupa üksteise vastu astusid. Treeningrühmi on Saku Sportingus 12, pisemad osalejad on lasteaiaealised, suuremad põhikooli lõpuklassides, kokku treenib Argo Zirgi, Anton Noore ja Jan Harendi käe all 190 noort jalgpallurit. Pidulisi oli saja kahekümne ümber ja hämmastas, kui sujuvalt toimusid mängus vahetused ja milline kord saalis valitses. Kui lõpuks vahekorrad selgeks tehtud - pika poolteist tundi kestnud mängu jooksul sai üks võistkond suure edumaa - jagati kingipakke. Vahva sportlik jõuluüritus oli!

Huvikeskuse jõulukontsert


Huvikeskuse pere korraldas 18. detsembril suure jõulukontserdi, oma oskusi näitasid erinevate ringide lapsed. Laval laulsid õpetaja Aili Bretisuured ja väikesed laulupoisid ja -tüdrukud ning Maimu Hindipoisteansambel, kel saateks isade ja vanaisade kapell, musitseerisidBraz Lima kitarriõpilased ja Urmi Sinisaare käsikellade ansambel, särtsu lisasid Anneli Laaspere tantsutüdrukud. Oli pidulikkust, oli esinemislusti, oli ilusat muusikat. Ja oli kaks suurepärast päkapikku, kes laste esinemisoskust kontrollisid, sõbralikult kommenteerisid, komme jagasid, võlupulbrit puistasid ja kogu etendust kenasti juhendasid. Mis väga tore - oli ka väga palju kuulajaid-vaatajaid. Publik ei tahtnud Saku Valla Maja suurde saali kuidagi ära mahtuda, istekohad olid täis ja seisukohtadel kippus kitsaks jääma. Pildil päkapikud arutavad, kas Mariliis Duglas ja Elis Loik laulavad ikka hästi.

Tuljak laulis jõulujuttu


Segakoori Tuljak suurepärane jõulukontsert „Ehi oma hinge“ 19. detsembril Saku mõisas läks täissaalile. Dirigentide Urmi Sinisaare jaKristina Kodase käe all kõlasid laulud talvest ja pühadest, Hille Tartojõuluteemalised vahelugemised Astrid Lindgreni raamatust „Hakkaja Kaisa“ sidusid kava südamlikuks tervikuks. Esinemisdebüüdi tegi huvikeskuse naisansambel, lauluga „Kommivabrikus“ astus üles Tuljaku lasteansambel. Pühadetooni lisas kontserdile punane värv, nii lauljate esinemisriietuses kui saali lilleseades, ja küünalde sära.

Saku Sõnumid

Seekord sedamoodi pidu


Ki-Ku-Ta-Ro (Kiisa-Kurtna-Tagadi-Roobuka) pensionäride ühenduse jõulupidu sai seekord teoks oma kodupaigast väljaspool, Metsanurme külakeskuses. Eelnev tuisk sundis küll bussi pealt paarsada meetrit jala kõndima, aga kaminasoojus sulatas näpud ja jõulutunne südamed. Ligi 60 pidulist mahutati jõululaudade taha, pidades silmas ütlust „häid lambaid mahub palju“, päkapikumütsiga moosekant lõi pillilood lahti ja kuum glögijook auras klaasides. Head-paremat laualt maitstes kulus aeg ja juba kõlas kõva koputus uksele. Punase kuuega mees juhatati siitsamast Rehemetsa talu metsast toodud jõulupuu alla istuma.

Jõuluvana oli leebe  igaühelt salmi ei nõudnud, aga ühislaulu tahtis kuulata küll. Laulusõnad jagati laiali ja need olid ettenägelikult nii suured trükitud, et prille vaat´ et vaja ei läinudki. Ikka need vanad head „Aisakell“ ja „Oh kuusepuu“ kõlasid taadile paki eest ja endale rõõmuks!

Kuid paki sai siiski igaüks - kohvitassi, et uuel aastal oleks ikka tops, kust hommikureipust lonksata. Ja mis sa hing veel tahad - korvis oli ka terve ports kuldseid eurosid, mida jõulutaat kohvirahaks nimetas! Pärast selgus küll, et hoopiski šokolaad, aga eks seegi kõlba kohvikõrvaseks. Pidune pärastlõuna sai lõpu siis, kui tuli taas rutata bussile, mis kõik osalejad koduküladesse laiali sõidutas. Aitäh-sõnad olid kahepoolsed - külalised tänasid korraldajaid ja võõrustajad pidulisi.

Anneli Kana, MTÜ Metsanurme

Tants ja trall Saku Gümnaasiumis


Jõulunädala ühel õhtupoolikul toimus Saku Gümnaasiumis õpilastele mõeldud üritus Christmas Glam. Õhtu oli pikk, kogukestvusega kuus tundi, kuid selle aja sisse mahtus palju erinevaid huvitavaid töötubasid, esinemisi ja esmakordselt Saku Gümnaasiumi ajaloos toimus kooli oma moe-show, mille teemaks oli „Unistuste koolivorm“ (pildil). Loodi kümme erinevat ja väga huvitavat kollektsiooni, paljud paistsid silma taaskasutusega. Kohale oli kutsutud ka prestiižne žürii: Marek Reinaas, Tiina Ilsen ja Britt Samoson. Nende tähelepanu pälvis Getter Klemetsi ja Kerli Kristin Salo ühistöö, parimaks WOW-efekti tekitajaks loeti Kelly Laane ja Johanna Rõigase loomingut. Publiku lemmiku tiitli pälvisAnette Sarv.

Pärast moe-showd läks õhtu kenasti edasi diskoga ning õpilased nautisid pidu. Üritust aitasid õpilasesindusel läbi viia ajakiri KesKus, ajakiri Mood, Reval Cafe ning Saku Gümnaasiumi talendikas kunstnikSiim Pajula.

Gert-Kristjan Rungi

Sügise ärasaatmine Üksnurmes

2010. aasta 18. detsembri pärastlõunal kogunesid Saku ümbruse inimesed Üksnurme külas asuvasse Rehe küüni, et leida sealt veidi soojust nii hingele kui ka ihule. Traditsiooniline sügise ärasaatmise üritus toimus endises väetiseküünis esmakordselt, varasematel aegadel - juba viis aastat järjest - on sarnane ettevõtmine korraldatud metsas.

Ilm oli külm ja tuisune, kuid küüni tõid valguse ja soojuse Aigar Pruul, Agor Tõrv ja Margus Hein. Ürituse läbiviimist aitas korraldada tantsuansambel Kullaketrajad Virve Kurbeli juhendamisel. Tantsijad esitasid külmas ja põhkude sees viis eesti rahvatantsu, siis järgnesid rahvalikud mängud-tantsud. Muusikaga kindlustasid meid Esta Ivaskakordionil ja Tiia Järve flöödil. Meestepoolne muusika oli Agorilt, kõhu täitmise eest kandis Tarmo Leisalu hoolt grillides. Põnevaid võistlusi organiseeris Kalmer Kallasmaa.

Küladevaheline kooskäimine hakkab vedu võtma - lisaks Üksnurme, Rahula ja Jälgimäe elanikele osalesid ka naabrid Metsanurmest. Tulevikus peaks aga Rehe küünist kujunema külade ühine seltsimaja. Suur tänu Saku Vallavalitsusele, kes leidis võimaluse üritust toetada.

Tiiu Velleste, SA Rehe Seltsimaja

Kiisa aastalõpupidu


Kiisa lustakas ja hoogne aastalõpupidu algas rahvamaja juhatajaMarianne Rande tervitussõnadega. Kohe seejärel mängima hakanud huvikeskuse kapell meelitas juba esimeste lugudega rahva tantsupõrandale: mõnusad tuttavad laulud kutsusid jalga keerutama. Pidulaudade taha istuma juhatatud publiku hulgas oli aga neidki, kes eelistasid kaasa laulda. Puhkepauside ajal naerutas pidutsejaid Kiisal juba „oma” näitleja Toivo Arnover, silmailu pakkusid mustlastantsijad klubist Al`Sol. Pidu Kiisa rahvamajas, vanas ja hubases Jaagu talus, kestis hoogsalt esimeste hommikutundideni (pildil).

Saku Sõnumid

Suur aastalõpupidu Saku Valla Majas pakkus rohket meelelahutust ja tantsuvõimalust


Saku valla aastalõpupidu toimus seekord 30. detsembril, nagu ikka, vallamaja suures saalis.

Peopiletite eelmüük algas juba kuu aega varem raamatukogus; siinkohal suured tänusõnad vastutulelikele raamatukogutöötajateleAnnele ja Küllikesele, kes peo õnnestumisele palju kaasa aitasid. Nagu ikka, leidus kahjuks ka seekord inimesi, kes viimasel päeval „ärkasid“ ning piletist ilma pidid jääma. Seda lihtsal põhjusel, et meie saalil on oma mahutavus ning laudadega peo puhul tuleb eriti täpselt istekohtadega arvestada.

Esimesed külalised hakkasid saabuma juba kella 19 paiku, peo väljakuulutatud alguseks, kella 19.30-ks, oli saal rahvast praktiliselt täis. Sel aastal said peokülalised ise puhvetist meelepärast osta, toitlustas firma Catering-team, kes ka paaril eelneval aastal aastavahetusepidudel Sakus väljas olnud. Catering-teami hinnad on taskukohased, teenindus sõbralik.

Peo esimestel tundidel mängis taustaks ja tantsuks Poolenbänd. Tegemist küll vähetuntud, ent heatasemelise duoga, mille juhtfiguurRain Poolen on Haapsalu mees. Õhtu esimesel poolel said külalised nautida ka tantsuklubi Danceland väikeste tantsupaaride etteasteid. Toimus õnneloos, mille võitjaid ootasid kinkekorvid peolauale paslike suupistete ning värskendavate jookidega.

Kell 21.30 palusime külalised korraks vallamaja fuajeesse, seal ootas neid juba Saku Dixieland ning pakkus mõnusa muusikalise pooltunni.

Kell 22 kutsus publik huvikeskuse juhataja Liina Hendriksoni juhendamisel meeletu aplausi ja jalatrampimisega lavale õhtu peaesineja - ansambli Meie Mees (pildil). Esialgne kartus, kuidas nii „lärmakas“ bänd Saku Valla Maja saalis kostab, osutus asjatuks ja võib-olla hindas nii mõnigi oma eelavamused Meie Mehe suhtes veidi ümber. Igatahes nalja sai ning tantsupõrand oli praktiliselt nonstop hõivatud. Tantsivatele paaridele andsid puhkust vaid Eesti Tantsuagentuuri professionaalsed tantsijad, kes esinesid kahe erineva kavaga. Tundub, et publikule meeldis, sest aplaus pärast viimast kankaani ei tahtnud vaibuda ning trupp kutsuti mitu korda uuesti põrandale tagasi.

Aitäh kõigile, kes peo õnnestumisele kaasa aitasid! Aitäh sakukatele, kes oskavad pidutseda ja olla lõbusad, kui neile selleks vaid tingimused luuakse! Soovime kõigile head uut aastat! Tulge uuel aastal veel rohkem kodudest välja osalema, lõbutsema, kaasa elama, osa saama! Meeldivate kohtumisteni!

Ave-Maria Ban